[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліотечне котознавство або Хто сказав «Няв?» 


Фон

 

Бібліотечне котознавство або Хто сказав «Няв?»


Всесвітній день котів традиційно відзначається в перший день весни – 1-го березня. Початок весни – особливий період для котів. Саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня.

Тож вітаємо всіх котів та їх господарів зі святом і запрошуємо до відділу абонемента обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського обрати «котячу» книгу та довідатися більше про своїх улюблених Мурзиків та Барсиків! Вподобану літературу з книжкової виставки «Хто сказав «Няв?» на певний термін можна взяти додому.

Які ж вони насправді, наші милі пухнастики? Приміром, чи знаєте ви, що кішка за своє життя може мати більше 100 кошенят, а вуса допомагають котам визначити, чи пролізуть вони в отвір? А чи відомо Вам, що давні єгиптяни голили брови, як ознаку трауру, коли втрачали улюблену кішку; що коти відчувають запахи в 14 разів сильніше, ніж люди, а малюнок поверхні носа котів унікальний, як і відбиток пальця людини?

Для того, щоб домашні улюбленці були здоровими й веселими, красивими й щасливим, розумними й вихованими за ними потрібно правильно доглядати. В цьому Вам допоможе книга «Болезни собак и кошек». Видання дає читачам необхідне коло знань про те, як утримувати, годувати і зберегти здоров’я наших чотириногих друзів і їх потомства, а у випадку захворювання – простими маніпуляціями швидко та вміло надати першу лікувальну допомогу в найекстремальніших ситуаціях. З цією метою наводяться корисні рекомендації по формуванню домашньої аптечки і практичному її використанню. Про хвороби, травми котів та догляд за ними також можна довідатись із книг Анатолія Баранова «Для любимой кошки» та «Домашние кошки» (укладач Юрій Філіпов).
Для чого кішка потрібна людині? Для чого людина потрібна кішці? А також про котячі здібності, особливості поведінки, значення їх поз і жестів читач знайде інформацію у виданні «Ваша кошка».

Якщо у Вашій оселі мешкає «персик», ознайомтеся з книгою Наталії Крилової «Персидские кошки». Перські кішки – популярні благородні тварини. Це самостійне енергійне створіння з величезними виразними очима та безневинною мордочкою нагадує казкового ельфа, в якого багато чарівних таємниць. Перси домовиті і з легкістю прив’язуються до господаря; вони слухняні, грайливі й дуже гарні. Ця книга допоможе під час вибору кошеняти та навчить, як правильно за ним доглядати.

Кішка – близька до людини тварина. Деяким з них пощастило і вони потрапили у своєрідне «котоописання у віках». Кіт Бегемот («Майстер і Маргарита» Михайла Булгакова) і кіт Базиліо («Золотий ключик , або Пригоди Буратіно» Олексія Толстого); кіт Мурр («Життєві погляди кота Мурра» Ернста Теодора Гофмана) та кішка, яка гуляла сама по собі Редьярда Кіплінга. А ще Чеширський кіт та Кіт учений, Кіт Матроскін та Кіт у чоботях, Кішка-кривоніжка та Кіт Баюн, кошеня Гав та кіт Шашлик…

Прийдіть до нас зі своєю малечею й оберіть разом книги про котиків. Серед них «День кота» Катерини Булах, в якій розповідається про пригоди двох дівчаток. Дві подруги, Настя й Кароліна, у перший день літніх канікул перетворюються на кішок і мандрують знайомими околицями, аж поки не настає вечір, і їм час знову ставати людьми. Але Кароліна зникає, і знайти її допоможуть лише нові знайомі – бо з людьми тепер не поговориш…

Найменші читачі зможуть ознайомитись з українськими народними казками та аудіокнигами «Пан Коцький», «Котофей і пан Печерецький», «Казка про котика та півника», «Кіт, кріт, курочка та лисиця», «Свиня, ведмідь, лисиця та кіт»…

А перед сном не забудьте заспівати своїй дитині колискову:

Котику сіренький,
Котику біленький,
Котку волохатий,
Не ходи по хаті,
Не буди дитяти…

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з книжковою виставкою «Хто сказав «Няв?»! Чекаємо на вас у відділі абонемента обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського за адресою: вул. Велика Перспективна, 24.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліотечне котознавство або Хто сказав «Няв?» 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua