[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Чорнобиль не має минулого часу”  


Фон

 

Чорнобиль не має минулого часу

 

22 квітня 2016 р. о 14 год. в Орхуському центрі екологічної  інформації  ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбудеться засідання круглого столу “Чорнобиль не має минулого часу”, приуроченого 30-й річниці з дня Чорнобильської трагедії .

26 квітня 2016 року виповнюється тридцять років з дня аварії на Чорнобильській АЕС. З того часу в різні мови світу увійшло українське слово “Чорнобиль”. Для всього людства воно стало синонімом страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди. Цей день - День  пам’яті Чорнобильської трагедії - пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, медиків та інших громадян, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

 Аварія на Чорнобильській АЕС мала, має і, на жаль, ще довго матиме значний вплив на стан навколишнього середовища України та сусідніх з нею країн. Серед усіх трагедій, які перенесло людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами забруднення навколишнього середовища. Ці наслідки вивчаються й досі.

           Мета проведення круглого столу: довести до відома громади регіону дослідження сучасного стану подолання наслідків техногенної катастрофи, радіологічну ситуацію, рекомендації фахівців  щодо охорони довкілля та здоров’я людей.

Теми, що пропонуються до розгляду:

- Перспективи розвитку атомної енергетики в Україні з врахуванням досвіду Чорнобильської катастрофи та аварій на інших атомних електростанціях;

-  Переміщення радіонуклідів у довкіллі;

- Сучасний стан екологічної ситуації в Кіровоградській області;

- Радіаційні аварії: Чорнобильські ризики для Кіровоградщини та ін.

         В роботі круглого столу візьмуть участь  представники державних установ, науковці та викладачі ВНЗ,  екологи, члени  екологічних громадських організацій та інші.

     Засідання відбудеться у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук (II поверх) обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул.  Велика Перспективна, 24

 

 

 

 

 

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Чорнобиль не має минулого часу”  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua