[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 30 вересня - День відкритих дверей з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек


Фон

 

30 вересня - День відкритих дверей з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек

 

В осінньо-погожий, золотавий останній день вересня обласна бібліотека імені Дмитра Чижевського відзначала Всеукраїнський день бібліотек.

Бібліотекарі зранку в холі першого поверху розгорнули велику виставку нових надходжень. Якісні, високополіграфічні видання приваблювали усіх гостей і відвідувачів свята – а подивитися було на що, адже кожен відділ представив свої перлини, які нещодавно поповнили фонди бібліотеки. А опівдні книжкове розмаїття доповнив музичний концерт молодіжного колективу «Coffee Limited».

Для усіх відвідувачів бібліотека підготувала безліч подарунків. Насамперед кожен бажаючий безкоштовно отримав читацький квиток. В цей день також усі мали можливість потрапити до найбільшого книгосховища Кіровоградщини – на презентацію виставки декоративного живопису Ганни Войтович «В темряві візуальних ілюзій», яка світиться у темряві.

Протягом дня гостям та відвідувачам було представлено чимало відкриттів і презентацій.

Відділ абонемента провів літературну зустріч шляхетних панянок. Бібліотекарі надали інформацію про сучасну українську літературу, розповіли про літературні новинки. Натомість запрошені розповіли про книги, які прочитали останнім часом і хотіли б порадили їх іншим. Та справжньою родзинкою цього заходу стала зустріч з Юрієм Хропаченком - неординарною людиною, поетом, колишнім актором і режисером, який презентував нову збірку.

У відділі краєзнавства відомий місцевий журналіст та громадський діяч Валерій М’ятович презентував власний художньо-публіцистичний роман «Номенклатурний декамерон».

У відділі документів іноземними мовами відбулася презентація креативного простору «MakerSpace. перетворюємо бібліотеку!». Для відвідувачів демонстрували 3D-сканування і 3D-друк (заввідділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Олег Волохін розповідав про історію створення, принципи роботи та можливі області застосування 3D-пристроїв, програмне забезпечення, 3D-моделювання та прототипування).

У відділі мистецтв було розгорнуто АРТ-простір «Живопис та музика» (у камерній атмосфері відвідувачі гортали альбоми українського живопису, а викладач ДМШ №1 Дар’я Дивлят подарувала присутнім кращі музичні твори.

У відділі економічних, технічних природничих наук відбувся перегляд літератури «Професія еколог: на допомогу майбутнім фахівцям» для студентів І курсів КНТУ, КДПУ. А також студенти переглянули фотовиставки Василя Пастуха і Глєба Цуканова.

У відділі рідкісних і цінних видань для всіх працювала виставка «Великими містами світу». У довідково-бібліографічному відділі - книжкова виставка «Україна від А до Я» (довідкові видання). Протягом дня проводилися ґрунтовні та індивідуальні консультації з питань користування базами даних. У відділі обслуговування користувачів - презентація книжкової виставки “Бібліотека. Книга. Читач”. В рамках проекту “Клуб інтелектуальних ігор” відбувся шаховий турнір “Мистецтво інтелектуальної гри”. В Інтернет-центрі проведена веб-презентація “Загадковий світ бібліотек” (презентація книжкових колекцій бібліотеки).

Та справжньою родзинкою свята стала презентація на стіні обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського мурал-арту. Це настінний вуличний живопис, а саме вірш Сергія Жадана "Навчи". Ініціатори проекту "Поезія стін", який реалізує регіональний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив", розповіли, що ідея взяти вірш Жадана виникла давно, проте коли пан Сергій дізнався про цей проект, то спеціально написав вірш, який ще ніде не друкувався.

Будь-яке свято – це багато вірних, щирих друзів. Ми щиро вдячні нашим постійним користувачам за відданість бібліотеці. І також сподіваємося, що понад 500 людей, які відвідали бібліотеку саме в День відкритих дверей, будуть постійними користувачами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського. Нехай дорога до бібліотеки завжди буде жаданою, такою, що дає передчуття радості від хвилюючої зустрічі з джерелами людської мудрості.

 

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

30 вересня - День відкритих дверей з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054