[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Добропільці – в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського


Фон

 

Добропільці – в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського

Якби подія, яка відбулася 26 травня 2016 року, сталася років зо три тому, мало хто б звернув на цю пересічну новину увагу. Проте не в сьогоденні. Наприкінці травня до обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського завітала творча делегація міста Добропілля Донецької області (за проектом Міністерства культури України "Український Донбас", в рамках культурної співпраці між визначеними районами Донецької та Луганської областей).

У складі делегації здебільшого діти – вихованці музичних шкіл Добропільського району, їх там збереглося 3, є також фахівці бібліотечної справи, оскільки саме цей напрям серед закладів культури Добропілля інтенсивно розвивається. Всього делегація налічувала 27 осіб, прибули вони на кілька днів і побували в багатьох закладах культури обласного центру. Адже хоч саме Добропілля і досить велике містечко, із прилеглими населеними пунктами налічує 60 тисяч жителів, але інфраструктура закладів культури не настільки добре розвинена, як у Кіровограді – про це говорила начальник відділу культури і туризму Добропільської міської ради Людмила Білоус.

У бібліотеці, за браком часу – бо програма була надзвичайно насичена – гості відвідали лише кілька читальних залів, але те, що побачили малеча, та й дорослі – надзвичайно їх вразило. А це сучасний інтерактивний майданчик для розвитку громади у відділі документів іноземними мовами, унікальні виставки творчих робіт місцевих митців і майстрів декоративно-ужиткового мистецтва у відділі мистецтв, а ще - старовинні книги у відділі рідкісних і цінних видань. Хоча усі вже були стомлені від калейдоскопу вражень, проте подиву не було меж. Добропільці навіть не очікували, скільки можливостей і ресурсів має публічна бібліотека, а ще - що це все доступно кіровоградцям та гостям міста.


Ми мали кілька годин поспілкуватися на професійні теми з добропільськими колегами-бібліотекарями, які розповіли про культурно-просвітницьку роботу в своєму регіоні. Вони надзвичайно пишаються творчими земляками і поетичним клубом «Крила надії», який працює при міській бібліотеці, колеги з дитячої бібліотеки вважають своєю фішкою виставкову роботу. Проте всі разом погодилися з думкою, що будь-яка бібліотека, чи-то обласна, чи селищна повинна встигати за сучасним читачем, пропонуючи актуальні інформаційні послуги. А для цього ми підготували і передали до бібліотек Донеччини підбірку сучасної української літератури, зокрема і 12 книг придбаних за регіональним бібліотечним проектом «Єдина країна - Единая страна» - українські книги українських авторів про українські реалії 2013-2015 років.


Проте колеги теж приїхали у гості не з порожніми руками – у подарунок читачі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського отримали краєзнавчу книгу «Слово про Добропілля» і збірку віршів місцевих поетів «Крила надії».


Ось такий гарний візит відбувся наприкінці травня. Нам було приємно познайомитися з жителями Донеччини, які говорять українською мовою, знають і пишаються українською культурою, і це ще раз доводить, що ми - єдина країна.

 

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.






Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Добропільці – в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054