[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Фортеці Задніпров’я у ХVІІІ ст.»


Фон

 

«Фортеці Задніпров’я у ХVІІІ ст.»

6 грудня 2016 року о 14.00 у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться відкриття виставки «Фортеці Задніпров’я у ХVІІІ ст.». Це - виставка графічних реконструкцій фортець та фортифікаційних споруд, що розміщувалися на території Задніпров’я у ХVІІІ столітті.

Автори виставки – Олександр Чорний, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії України КДПУ ім. В.Винниченка та Костянтин Шляховий – краєзнавець, геральдист.

Фортеця (від італ. Fortezza) або твердиня – укріплена фортифікаційна споруда з міцними капітальними спорудами, постійним гарнізоном, великим запасом провіанту та озброєння; призначена для протидії довготривалій облозі та перебування у круговій обороні. Зазвичай, це територія, обнесена фортечним муром та/або куртиною з бійницями та зубцями. В комплекс споруд фортеці могли входити цитадель, муровані замки, фортечні вежі та бастіони. Також у фортецях будували церкви, а для гарнізону фортеці – казарми. Фортеці були добре захищені системою земляних укріплень, таких як рів з водою або без неї та вал.

На захід запрошуються краєзнавці, історики, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

Вхід – вільний








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Фортеці Задніпров’я у ХVІІІ ст.»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054