[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Пригоди Гоголя в нашому місті”  


Фон

 

Пригоди Гоголя в нашому місті

 

Перед Гоголем слід благоговіти як перед
людиною, обдарованою найглибшим
розумом і найніжнішою любов'ю до людей.
Тарас Шевченко

6 квітня у відділі мистецтв відбувся захід, присвячений 207-ій річниці від дня народження великого письменника Миколи Гоголя. Саме в традиційні гогілівські дні було презентовано унікальний експонат – скульптурний бюст видатного письменника, який бібліотеці передав із скульптурної майстерні художнього фонду відомий кіровоградський скульптор та реставратор Віктор Френчко.

Захід розпочала завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова розповіддю про цікаві факти із життя та творчості видатного письменника. Це був своєрідний діалог бібліотекаря із студентами Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка, перш за все - для ближчого знайомства, створення теплої, неофіційної атмосфери.

Майбутні вчителі активно висловлювали власні емоції щодо творчості Гоголя, особливо про те, що письменник писав надзвичайно сучасні твори, які актуальні і в наш час. А читання вголос шедевру класика - «Мертві душі» актором Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру Юрієм Жеребцовим дало змогу пересвідчитися, що у Миколи Гоголя - жодного зайвого слова, що кожне речення - це маленька намистинка в дивовижній прикрасі. Все це дало змогу відчути великого письменника звичайною людиною, зі стражданнями і радощами, притаманними кожному з нас.

Журналіст Володимир Поліщук представив майже детективну розвідку про унікальний експонат, а письменник та краєзнавець Федір Шепель розповів про дивовижну властивість Гоголя - передбачення, зокрема навів цитату одного з творів письменника про межі країни, які збігаються з сучасними державними кордонами.

Цікавим моментом стала презентація «Історія пам’ятників, присвячених Миколі Гоголю в Україні». Від першого пам’ятника в місті Ніжин, з його непростою історією, пам’ятників малої батьківщини Гоголя (Великі Сорочинці, м. Миргород, м. Полтава, с. Гоголеве, с. Богданівка ) - до пам’ятників Криму та м. Могилев – Подільського.

Дуже приємно зазначити, що день народження Гоголя - це завжди знаменна подія, а особливо приємно, що творчістю письменника цікавиться молодь, тож це ім’я ніколи не буде в забутті, адже всією своєю творчістю великий письменник веде читача до вічної краси слова.

Олена Тітовська, бібліотекар відділу мистецтв

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Пригоди Гоголя в нашому місті”  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua