[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Проект «Герой у моїй родині: виборюючи Незалежність»


Фон

 

Проект «Герой у моїй родині: виборюючи Незалежність»
до Дня Гідності та Свободи у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського
за участю першого заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Петровича Коваленка

 

Теплими та щирими словами привітання та вдячності розпочала захід завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова: «Наш проект «Герой у моїй родині: виборюючи Незалежність» задумувався, щоб об'єднати родини міста та області, чиї долі пов’язані з новою історією нашої країни - революцією Гідності. Саме відчуття власної Гідності вивело в листопаді 2013 року молодь, студентів, нове покоління на Майдани наших міст.

Саме молоді люди, які відмовилися підкоритися тій існуючій реальності, об'єдналися, щоб створити нові правила життя для нашої країни, для своєї країни, для України.

Бібліотека гуртує толерантних, відкритих до співпраці громадян. Тому нині, як ніколи, ми мусимо об’єднуватися і постати по-справжньому єдиними».

В День Гідності та Свободи було презентовано збірку "Сила життя", що цього року вийшла друком у видавництві «Імекс ЛТД», авторами якої є психолог центру психологічної реабілітації українських бійців "Компас" Ганна Колєва та волонтери і журналісти: Вікторія Семененко, Жанна Петрович та Олена Сідорова.

Дванадцять історій героїв, дванадцять незламних доль, дванадцять незвіданих шляхів… Саме скільки успішних історій про бійців Кіровоградщини увійшло до видання «Сила життя». Це люди, які відкрилися читачам своїми відвертими сповідями.

Під час заходу Ганна Колєва подякувала тим учасникам проекту, хто прийшов на презентацію - Сергію Шагіну, Роману Засядьвовку, Юрію Козачінському, Юрію Матвієнку, батьку Олександра Ципарського, воїна АТО, та Тамарі Саміляк.

Вражаючу та емоційну насичену презентацію «Чотири секунди» представила директор музею села Злинки Ольга Голованова. Це історія про нашого земляка Віталія Лашкула – просту, чесну людину, яка не вагаючись віддала своє життя за життя молодшого побратима, накривши своїм тілом гранату.

На завершення заходу завідуюча відділом соціокультурної діяльності Світлана Приймак ознайомила гостей з книгами про Євромайдан і АТО. Це і поезії «Материнська молитва. Українки – героям Майдану», присвячені захисникам України – героям Майдану 2013-2014 років. Це і книга безпосередньої учасниці подій Майдану – Юлії Орлової. Це і книга «Історії зі Сходу на Захід» Маргарити Сурженко, яка була написана протягом літа-осені 2014 року.

І пам'ятаймо, що головне бути чесними з собою, цінувати мир, який обов’язково прийде! Адже нам дійсно є на кого рівнятися, ким пишатися і кого наслідувати.

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв

 

Завантажити фото ви можете за цією адресою








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Проект «Герой у моїй родині: виборюючи Незалежність»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054