[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Медійна грамотність для людей поважного віку»


Фон

 

«Медійна грамотність для людей поважного віку»

 

Обласна бібліотека ім.Д.І.Чижевського в партнерстві з громадською організацією «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» пропонують до уваги людей старшого віку цікаву тему: «Медійна грамотність для людей поважного віку».

Громадська організація «Центр Поділля-Соціум» в рамках реалізації цього проекту зібрала команду тренерів, які привезли в різні міста України наробки найкращих спеціалістів, що працюють в сфері мас-медіа. Три дні інтенсивного навчання з тренерками-практиками Оленою Тараненко (завідувачка кафедри журналістики) та Іриною Ткачук (директорка телеканалу «Доба») стали цінною базою для подальшої роботи.

В місті Кропивницький тренінги проводитиме Оксана Федоренко.

Перші тренінги заплановано на 24 січня та 15 лютого.

Більш детальна інформація буде розміщена на сайті ОУНБ ім.Д.І.Чижевського перед заходами.

Велика кількість інформації оточує нас щодня, ми не завжди аналізуємо, наскільки вона неупереджена чи правдива. Але при цьому ми оцінюємо світ навколо себе і приймаємо важливі рішення, базуючись на сумнівній інформації. Дехто стає по-справжньому медіазалежними – хтось від новин, хтось від серіалів чи ток-шоу, хтось – від соціальних мереж, і це ще більше ускладнює ситуацію.

Не оволодівши навичками критичного мислення, вмінням аналізувати інформацію, ставити її під сумнів та порівнювати різні джерела інформації, ми ризикуємо підпасти під чужі маніпуляції, підкоритися чужим впливам. При цьому ніхто не хоче залежати від нав’язаної чужої думки та волі. Особисто вразливими щодо емоційного впливу інформації та маніпуляції є підлітки та люди старшого віку, тож їх медіабезпека потребує особливої уваги.

Під час роботи над методичними матеріалами були використані вправи з посібника «Не потони в інформаційному дощі» (Академія української преси, IREXUkraine та StopFake, 2015 р.); «Вчимося бути медіаграмотними» (за заг. редакцією М.Масютиної. Бердянськ, 2016 р.); а також авторські матеріали медіа-тренерів Олега Охредько, Валентини Потапової та Олени Тараненко.

Оксана Федоренко,
бібліотекар Інтернет-центру








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Медійна грамотність для людей поважного віку»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054