[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День Незалежності 2016


Фон

 

ОУНБ ім.Д.Чижевського вітає з днем незалежності України


24 серпня - величний день для нашої держави - ми відзначаємо 25 років незалежності України. Непростий шлях здолала наша країна, щоб здобути цю незалежність, як і не просто зараз її відстоювати. Але крок за кроком Україна стає сильнішою, міцнішою, стабільнішою. І ми віримо в наше краще майбутнє.

Бібліотека ім. Д. І. Чижевського розпочала вітати своїх відвідувачів з 25-ю річницею незалежності України 22 серпня. Свято проходило в приміщенні бібліотеки, де на І поверсі розгорнулася велика виставка-панорама книг. На ній були представлені найкращі книги, видані за часів незалежності України та доступні кожному, хто завітає до відділів обслуговування бібліотеки. Поруч з книгами розмістилася виставка найпопулярніших аудіокниг українською мовою.

Розпочалося свято з презентації проекту «Герой у моїй родині: виборюючи незалежність». Завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова поінформувала про початок цього проекту, мета якого показати, що ми не забуваємо минуле, нашу історію і цінуємо кожного, хто зробив вклад у становлення незалежності нашої держави, запросила до участі в проекті громадян міста та області, чиї долі пов’язані з розбудовою незалежності України. Наголосила, що для участі в проекті потрібно протягом серпня – листопада 2016 року зареєструватися на сайті обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського та розповісти про Героя, члена своєї родини.

Одним з головних символів України – є вишиванка. Вишиванка - національна святиня, бо символізує духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь - зв'язок, що не переривається віками. На нашому святі розгорнулася «віршована» вишиванка. Кожен учасник поетичної акції «Рядки, що носимо в серці» мав змогу написати на папері та приклеїти на символічному полотні улюблені рядки відомих поетів про Україну: Т.Шевченка, В.Сосюри, Л.Костенко, Лесі Українки, також цитували сучасних молодих авторів, а дехто написав рядки власної поезії. Аж тепло на душі стає, коли читаєш написане.

В Інтернет-Центрі ви можете отримати безкоштовні консультації по роботі з текстовими документами, роботі в Інтернет та соціальних мережах.

Для учасників свята відділ мистецтв організував показ документальних фільмів про незалежну Україну в режимі нон-стоп.
Веселого, святкового настрою на святі додали учасники театр-студії «Палата №6». Талановиті дівчата читали гуморески, які нікого з присутніх не залишили байдужими.

Тож, гарний настрій, урочиста атмосфера та яскраві враження панували на святі в нашій бібліотеці.

24 серпня ОУНБ ім. Д. І. Чижевського продовжила святкувати День незалежності України та долучилася до обласної програми на площі Героїв Майдану. Мешканцям та гостям міста була надана можливість переглянути нашу книжкову виставку, взяти участь в поетичній акції «Рядки, що носимо в серці». Саме в це свято найкраще згадуються улюблені вірші про нашу Батьківщину, відомі нам ще з дитинства. Серед таких - вірш В. Сосюри «Любіть Україну, як сонце, любіть, як вітер, і трави, і води…», або рядки поезії В. Симоненка «Лебеді материнства»: «…Можеш вибирати друзів і дружину, вибрати не можна тільки Батьківщину…».

Особлива подяка всім небайдужим, які у свято потурбувалися про наших захисників та принесли в подарунок книги для «Бібліотеки українського воїна», які неодмінно будуть передані до госпіталів та військових частин.

Свято закінчилося, але так хочеться, щоб наші серця і далі наповнювалися гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння!

Тетяна Познякова,
бібліотекар відділу
соціокультурної діяльності


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

День Незалежності 2016
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua