[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Патріотичні книги про події Майдану й АТО


Фон

 

За кошти проекту від Британської Ради для 8 бібліотек області придбані патріотичні книги про події Майдану й АТО


Шановні кіровоградці і жителі області! Пропонуємо вашій увазі добірку сучасної патріотичної літератури про події 2013-2014 років – Революцію Гідності, а також розповіді про захист незалежності України – книги про АТО. Ці збірки, які вийшли друком в українських видавництвах протягом 2014-2016 років, зовсім різні: тут і оповіді для дітей, документальна та художня проза, поезія, відверті жіночі романи і навіть новий timeline-роман, сформований на основі постів з Фейсбуку. Вони об’єднані однією ідеєю – вірою в становлення вільної, незалежної і єдиної України. Всі книжки - важливі, цікаві, дуже актуальні. Адже саме вони цементують український, а не нав'язаний ззовні, вимір сучасної історії. Саме вони найбезпосередніше змальовують нинішні події та наші почуття до них.

Придбання цих книг стало можливим завдяки отриманому гранту від програми «Активні громадяни» Британської Ради в рамках регіонального бібліотечного проекту «Єдина країна – Единая страна». Комплект з 12 книг отримала обласна бібліотека ім. Д. Чижевського, а також незабаром отримають: Бобринецька, Гайворонська, Новоукраїнська, Олександрійська, Олександрівська центральні районні бібліотеки, Світловодська та Знам'янська міські бібліотеки. Тож кожен житель Кіровограда чи вищеназваних районних центрів може невдовзі взяти ці книги у найближчій бібліотеці. Це книги, які дійсно варто прочитати! Приходьте до бібліотек!

   

Базів, Василь. Армагеддон на Майдані / Василь Базів. – К.: Український пріоритет, 2014 – 160 с.

Роман-реквієм «Армагеддон на Майдані», в основі якого покладено реальні події, герої й нелюди – перше художнє вербальне полотно про галактичні за своїм масштабом події в Україні, що увійшли у всесвітню історію під священною та магічною смислоформою – Майдан. На смисловому тлі подається документальна маловідома історія про те, що і як призвело до повстання, котре стало безпрецедентним актом кривавого вознесіння з провалля гуманітарно-кримінальної катастрофи для майже 50-мільйонного людського згромадження в центрі Європи.

   

Вдовиченко, Галина. Маріупольський процес: роман / Галина Вдовиченко; передм. В. Лиса. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 288 с.

Роману й Ользі судилися не найкращі часи для зустрічі. Полонений українець і сепаратистка – чи є гостріша суперечність у подіях літа 2014 року? Але безодня, яка здавалася нездоланною, поступово щезає. Бо в житті існує щось набагато важливіше за ненависть. Роман про втрати, біль, знову втрати….

   

«Героям слава! Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу. – К.: Видавництво «Мамине сонечко», 2015. - 36 с.

Оповідання в цій книзі – художні твори. Вони не зовсім збігаються в усіх деталях з реальними історіями. Але в них завжди є повага до героїв, які захищають нашу Батьківщину і захоплення їхньою боротьбою. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

   

Гук Наталія. Євромайдан. Звичайні герої. – К.: Брайт СТАР паблішинг, 2015, - 144 с.

Ця розповідь про звичайних і водночас неймовірних людей, які творили революцію 2013-2014 років. Тут усього потрішки: долання меж і страхів, шалена любов до Батьківщини, рішучість діяти, бажання залишити нащадкам єдину і квітучу Україну, переосмислення буття і відкриття нового себе, сміливість захищати свободу, перемога над байдужістю, буденні дива. Але основа всіх подій – єдина - прагнення змінити світ на краще та віра, яка не знає слово «неможливо».

   

Євромайдан. Лірична хроніка (поетична колекція). – Брустурів: Дискурс, 2014. – 44 с.


Збірка поезій, яка представляє осмислення нової дійсності. Для широкого кола читачів.

   

Костина Н. Билет в одну сторону: роман/Наталья Костина. Харьков: Книжный Клуб «Клуб семейного досуга», 2016. - 304 с.

Україна, 2014-й. Аня – волонтер-медик у військовій лікарні. Єгор – актор з Росії, який повірив пропаганді і вирушив воювати проти «хунти». Їхнім дорогам судилося перетнутися. Коли до шпиталю привезли смертельно пораненого, тільки миттєва реакція Ані та її чіткі дії допомогли повернути юнака з того світу. Всіма силами боролася вона за життя незнайомця… І тієї миті, коли Єгор нарешті розплющив очі і побачив над собою дівчину, схожу на янгола, він зрозумів, йому є заради чого й заради кого жити.

   

Макєєв, Валерій. 100 днів полону, або позивний «911». – Черкаси: Видавець Олександр Третяков, 2015. -128 с.

Книга-сповідь волонтера, який пройшов Воєнний Схід України й опинився за гратами у підвалі, де не діють жодні закони й правила, а все будується винятково на людських стосунках. Ця документальна розповідь про паралельний вимір, який існує в нашому світі за кілька сотень кілометрів. Жорстокі ополченці, російські десантники, психологічні допити, приниження, катування – мало хто після цього виживає. Але він вижив і написав про це. Дискусійно, суперечливо, нетипово, але чесно. Видання для тих, хто хоче жити у власній щасливій країні.

   

Материнська молитва. Українкигероям Майдану: Поезії/ Автори передмови – Т. Череп- Пероганич, Ю. Пероганич: - Київ: Видавництво «Наш Формат», 2014. – 69 с.

У збірнику вміщено поезії, присвячені захисникам України – героям Майдану 2013-2014 років. Автори творів – це і відомі поетеси, і звичайні жінки, яким болить доля України, і доля тих, хто став на шлях боротьби за неї. Для широкого кола читачів.

   

Орлова Ю. 111 дней Майдана: Записки киевлянки / Юлия Орлова. - К.: Дуліби, 2014 – 144 с.

Книга безпосередньої учасниці подій Майдану – Юлії Орлової – це синопсис історичних подій у Києві протягом чотирьох місяців кінця 2013 - початку 2014 року – день за днем, ніч за ніччю. Ніяких фантазій – лише гола-голісінька правда. Це книга про київську протестну культуру, яка стала визначним явищем новітньої всесвітньої історії. Це книга про киян і про тих, хто солідаризувався з киянами, приїхав у Київ і став творцем і учасником Революції Гідності. Книга має вигляд щоденника, насправді, це підбірка Юлиних постів у мережі Фейсбук. Тож окрім отримання доброї порції історичної правди без прикрас і фантазій, читач має змогу стати свідком народження нового літературного жанру, який видавництво Дуліби визначило як timeline-роман.

   

Сурженко, Маргарита. АТО. Історії зі Сходу на Захід. - Брустурів: Дискурс, 2014. – 84 с.

Герої цієї книги, вже маючи певні здобутки в житті, опинились на новому старті, тримаючи в руках лише невеликі рюкзаки. Молоді люди залишили місто, яке було для них уособленням упевненості і стабільності. Позаду – робота, налагоджене життя, власне житло і зона комфорту. Попереду – невідомість і Україна, якої вони по справжньому не знали. Саме це й стало цеглою для фундаменту нового життя, їхньою зброєю для боротьби з випробуванням. Чим закінчились пригоди героїв – наприкінці книжки.

   

Филипчук Зеновій. День і ніч навколо багаття. – Львів: «Апріорі», 2015. – 204 с.

Події, описані в книзі – зима 2014 року в Україні. Автор перебуває в гущі народу, що вийшов виборювати свою людську гідність, і через його думки, погляди, переживання, діалоги з ближніми спостерігається суть життя – від найостаннішого злидаря-безхатченка до найперших багатіїв при владі. Для широкого кола читачів.

   

Шкляр, Василь. Залишенець. Чорний ворон: роман/Василь Шкляр. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 432с.

Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена, щоб вбити у пам’яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили – але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони – залишенці – обрали собі смерть.

Книги незабаром мають надійти до районних і міських бібліотек, слідкуйте за новими надходженнями!

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Патріотичні книги про події Майдану й АТО
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua