[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Любіть Україну як вірні сини


Фон

 

Любіть Україну як вірні сини

 

 

Героїзм — це мужність, стійкість, здатність до подвигу. 29 січня 1918 року поблизу селища Крути на відстані 130 км від Києва відбувся жорстокий, нерівний бій між чотиритисячним військом більшовиків та трьомастами українськими юнкерами, студентами і гімназистами, що обороняли підступи до Києва. Більшість юнаків не мали ніякої військової підготовки, були погано озброєні, але стояли на смерть, захищаючи свободу молодої Української держави.

Пам'ять про Крути викреслювали з історії українського народу. Але вона нетлінна, бо мала своїх оборонців, які вірять у незламність українського духу, шанують героїчний чин української молоді. Ось чому від початків відродження у 90-х роках «Просвіта» відзначає день пам'яті славних лицарів України, а з проголошенням незалежності Товариство зробило все можливе, аби День пам'яті Героїв Крут набув всеукраїнського державного значення.

До цієї знаменної дати у відділі обслуговування користувачів експонується книжкова виставка: «Любіть Україну як вірні сини». Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з книгами та періодичними виданнями книжкової виставки.

Вхід - вільний.

Наша адреса: вул. В. Перспективна, 24


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Любіть Україну як вірні сини
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua