[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Премія імені Євгена Маланюка ”  


Фон

 

Відбулася урочиста церемонія вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка

 

2 лютого 2016 року в обласній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбулось вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка.

За умовами конкурсу, премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори Кіровоградської області за високохудожні твори, спрямовані на ствердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства.

Підведення підсумків конкурсу на здобуття обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2015 рік та нагородження лауреатів проводили перший заступник голови обласної ради Юрій Гугленко та заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Також подяки отримали кілька літераторів Кіровоградщини.

Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2015 рік стали:
- у номінації „Поезія” (в тому числі драматичні твори і переклади) – Оксана Шпирко за поетичну збірку «Та, що чекала вітрила»;
- у номінації „Проза” (в тому числі драматичні твори і переклади) – Олексій Чорноіван за роман в п’яти томах «Гуляйпільська застава»;
- у номінації „Літературознавство та публіцистика” - Людмила Михида за книгу «Іван Багряний: таємниці творчої лабораторії. Мала проза».

Переможці разом із грошовою винагородою отримали диплом, нагрудний знак лауреата премії та почесну відзнаку обласної ради і обласної державної адміністрації — скульптуру «Степовий орел».

Гості свята насолоджувалися музичними композиціями у виконанні студентського хору «Prima Vista» Кіровоградського музичного училища.

В урочистостях взяли участь творча еліта міста, письменники, викладачі вузів, бібліотечні фахівці, вчителі, користувачі бібліотеки та всі, хто цікавиться літературним життям краю.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Премія імені Євгена Маланюка ”  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua