[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Дорослих навчили вирізняти неправдиві повідомлення


Фон

 

Дорослих навчили вирізняти неправдиві повідомлення

 

20 липня в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся тренінг «Медіаграмотність громадян».

Теми інформаційної безпеки, захисту від негативних впливів медіа, зовнішньої інформаційно-пропагандистської агресії мають особливе значення для літніх людей. Вони не є найактивнішими користувачами веб-сайтів, блогів, тож досить часто потрапляють на гачок неправдивих, упереджених, маніпулятивних повідомлень. Тому не дивно, що незважаючи на активний робочий день тренінг викликав високу зацікавленість. Його учасниками стали 17 кіровоградців, в тому числі люди літнього віку та представники вразливих груп населення. Навчальний захід провела тренер по медіаграмотності Оксана Федоренко. Вона детально зупинилася на елементарних, але ефективних правилах захисту персональних даних під час використання Інтернету; акцентувала увагу на ризиках, пов'язаних з інформаційно-психологічним впливом на свідомість людей; навела конкретні приклади пропаганди і прихованої реклами, наочно і доступно роз'яснила ознаки, за якими можна виявити такі зманіпульовані повідомлення.

Незважаючи на те, що дорослі в силу свого досвіду мають критичне ставлення до навчання, тренінг відбувся у дружній атмосфері, а подана інформація була актуальною і необхідною для сьогодення.

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Дорослих навчили вирізняти неправдиві повідомлення
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054