[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книги харківського автора Романа Москаля «І цзін. Правильно міркувати, щоб передбачати: Вступ до іцзінознавства»


Фон

 

Презентація книги харківського автора Романа Москаля «І цзін. Правильно міркувати, щоб передбачати: Вступ до іцзінознавства»

 

26 листопада у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація книги харківського автора Романа Москаля «І цзін. Правильно міркувати, щоб передбачати: Вступ до іцзінознавства», видавництво «Акта»."

Автор розповів, що ця книга вперше в Україні знайомить читачів із текстом, який є основою китайської цивілізації – І цзіном, що його вчення звучить по-сучасному в будь-які часи завдяки універсальності законів, котрі становлять підґрунтя цього Канону. Сама ж назва «І-Цзін» дослівно означає «Книгу змін» або ж «Книгу долі», за допомогою якої також займаються ворожінням. У Китаї ця книга вважається не тільки гадальним оракулом, а й древнім джерелом глибокої мудрості.

Коли пана Романа запитали з чим можна порівняти «І-Цзін» , він сказав: «Для західної цивілізації – це безумовно, Біблія, для мусульман – Коран, для індуської – Веди. А для Південно – Східної Азії, це звичайно «І дзин» - «Книга змін».

Також під час презентації можна було насолодитися китайською чайною церемонією. Це було справжнє чайне дійство, адже елегантно пити чай весь світ навчила Піднебесна, тобто Китай. Особливу атмосферу створювали і химерні предмети: витончений посуд невеликого розміру, пахучий ароматний чай та чітко визначені рухи справжнього чайного майстра.

Також бібліотека отримала подарунок - це перший том - матеріали наукового семінару, який відбувся 17-18 травня 2003 року в м. Дрогобич Львівської області «Дмитро Чижевський і світова славістика». Дякуємо науковому видавництву "Акта" і його директору - Галині Василівні Федорець за подаровані книги.

І запрошуємо всіх, хто цікавиться китайською філософією та культурою, у відділ мистецтв познайомитись з книгою Романа Москаля «І цзін. Правильно міркувати, щоб передбачати: Вступ до іцзінознавства».

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книги харківського автора Романа Москаля «І цзін. Правильно міркувати, щоб передбачати: Вступ до іцзінознавства»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054