[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Як міський парк Ковалівський на кілька годин перетворився на «Острів скарбів»


Фон

 

Як міський парк Ковалівський на кілька годин перетворився на «Острів скарбів»

 

24 вересня в Літньому читальному залі «Бібліотека під зеленими вітрилами» бібліотекарі представляли пригодницький роман Роберта Стівенсона «Острів скарбів». Кожної суботи презентації відомих видань мають певні родзинки, цей погожий осінній день не став винятком – кожен отримав можливість взяти участь у квесті за сюжетом роману. Команда сформувалася дуже швидко, це були підлітки 10-14 років, яких зацікавив специфічний антураж – копії піратських кораблів, корабельна мотузка-канат, яскрава іграшка папуги - товариша одного з головних героїв шукачів скарбів. Квест, який організувала і провела бібліотекар відділу документів з економічних, технічних, природничих наук Марина Григор’єва, мав кілька локацій: біля входу в парк, літньої сцени, біля паркового фонтана. Учасники брали участь у вікторині, шукали зашифровані записки, виконували завдання, за правильні відповіді отримували «піастри». Змагання вимагало знання сюжету книги, тож учасникам деякі відповіді підказували батьки, знайомі з класичною літературою, а деякі відповіді довелося шукати і в Інтернеті, і в книгах, навіть перекладному англійському словнику.

Ті, хто не міг взяти участь у квесті, а це дошкільнята, задовольнилися розмальовками за сюжетом книги та складанням міні-конструктора. Дорослі із захопленням згадували перипетії пошуку скарбів відважними англійцями, які вступили в двобій з нахабними піратами, разом з бібліотекарями переповідаючи книгу малечі.

Це була завершальна зустріч з книгою в Літньому читальному залі. Протягом липня, серпня і вересня кропивничани та гості міста мали змогу познайомитися з кращими виданнями, улюбленими та відомими книгами, українською та зарубіжною класикою. Це було 12 яскравих, непересічних, оригінальних презентацій книг Льюіса Керролла «Аліса в країні див», Шарлотти Бронте «Джейн Ейр», Жуля Верна «Навколо світу за 80 днів», Миколи Гоголя «Миргород», Чарльза Діккенса «Пригоди Олівера Твіста», Елеонор Портер «Полліанна» та багатьох інших. Майстер-класи, вікторини, фотозйомки, квест та багато інших активностей – все це мало на меті не лише відкрити книгу для юних читачів, але й надати можливість родинам за допомогою інтелектуальних розваг цікаво провести дозвілля. Батьки, старші члени родини із задоволенням згадували прочитані книги чи фільми молодості, розповідаючи сучасній малечі про подорожі, про відважних підкорювачів світу та мрійницю Ассоль. На мою думку, забрані додому з Літнього читального залу розмальовки стануть приводом для сімейного прочитання всесвітньо відомих творів про Добро, Красу та інші вічні цінності. А наступного року будуть нові відкриття і бібліотека запропонує нові книги, пригоди, історії. До зустрічі наступного літа!

 

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Як міський парк Ковалівський на кілька годин перетворився на «Острів скарбів»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054