[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбудеться презентація книги «Родова книга корінних жителів старообрядницького села Червоний Яр»


Фон

 

Відбудеться презентація книги «Родова книга корінних жителів старообрядницького села Червоний Яр»

24 травня о 12 годині в рамках «Бібліофестивалю» у відділі рідкісних і цінних видань відбудеться презентація книги «Родова книга корінних жителів старообрядницького села Червоний Яр» http://library.kr.ua/elib/ozerov лауреата обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова у номінації “Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області” Петра Івановича Озерова.

Петро Озеров відкрив більше 150 пам'яток археології на території Новомиргородського району. Серед відкритих пам’яток – стоянки кам’яного віку (біля сіл Коробчине, Лікареве, Андріївка, Янопіль (Троянове), Шмидове, Бирзулове, Рубаний Міст, Кам’янка, Костянтинівка, Мартоноша, Гребішовка, Панчеве, Турія, Листопадове, Ганнівка, м.Новомиргорода та ін.). У своєму науковому і краєзнавчому здобутку П. Озеров має 34 наукові статті та монографії, написані у співавторстві з відомими українськими істориками та археологами, такими як Н.Бокій, І.Козир, Л.Залізняк, В.Степанчук, М.Сиволап, Д.Вєтров та ін.

У Новомиргороді Петро Іванович створив краєзнавчий музей, брав участь у підготовці книги «Історія Новомиргородського району» (розділ «Від найдавніших часів до 5 ст. н.е.»), великого календаря на 2003 р. «Трипільське диво». Зараз працює над «Енциклопедією Новомиргородщини».

Сфера дослідницьких інтересів Петра Івановича Озерова є дуже широкою, його краєзнавча робота складна і багатогранна, заснована на дослідженні історичних фактів, архівних та бібліотечних документів.

Запрошуємо усіх бажаючих на зустріч з відомим краєзнавцем.
Вхід вільний.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбудеться презентація книги «Родова книга корінних жителів старообрядницького села Червоний Яр»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054