[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Спокуси Березової Рудки 


Фон

 

В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського Володимир Панченко презентував телефільм, присвячений маловідомим сторінкам біографії Тараса Шевченка


17 березня 2016 року, в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відомий український літературний критик , літературознавець , письменник, член Національної спілки письменників України, доктор філологічних наук Володимир Панченко презентував свою літературознавчу розвідку - телевізійний фільм під назвою “Спокуси Березової Рудки”.

Фільм присвячений малодослідженим сторінкам з біографії великого Кобзаря. Зокрема, автори фільму Володимир Панченко і Тамара Бойко дослідили перебування Тараса Шевченка в Мойсівці, у маєтку Березова Рудка (Полтавщина). Власниками помістя була родина дворян Закревських. Вони стали друзями Тараса Шевченка. Тут поет закохався у господиню Ганну Закревську, тут зустрів людей, що стали його друзями на все життя. Проте стрічка не обмежувалась подіями 1843 року, коли Шевченко повернувся в Україну після понад десятирічного навчання і життя в Санкт-Петербурзі. Разом з цим автори намагалися показати становлення іншого Шевченка, який перейшов від романтичних балад до відвертого болю за долю України, змінивши напрям своєї поетичної творчості. Про це свідчить і поезія «Розрита могила», яка завершує телевізійне дослідження. Багато фактів не увійшло до стрічки, про них Володимир Євгенович розповів, відповідаючи на питання глядачів.

Переглянути фільм про невідомі факти з життя молодого Тараса Шевченка завітали понад півсотні кіровоградців.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Спокуси Березової Рудки 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua