[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 24 березня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відкрилася виставка «Сучасні послідовники зодчого Якова Паученка»  


Фон

 

24 березня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відкрилася виставка «Сучасні послідовники зодчого Якова Паученка»

24 березня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулося урочисте відкриття виставки робіт кіровоградських архітекторів, проектних організацій, геральдистів, художників та творчої молоді «Сучасні послідовники зодчого Якова Паученка». Організаторами виставки стали: Кіровоградська обласна державна адміністрація, Кіровоградська обласна рада, управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА, КЗ «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського».

У виставці, присвяченій 150-річчю з дня народження видатного архітектора Якова Паученка, представлені роботи відомих архітекторів, проектних організацій, архітектурних творчих династій, а також фахівців у галузі геральдики та декоративно-прикладного мистецтва, студентської молоді.

Архітектори дають на розсуд глядачів як реалізовані проекти, так і проектні пропозиції щодо об'єктів житлового будівництва, сакральної архітектури, громадських та промислових будівель і споруд, інтер'єри, проекти пам'ятників та благоустрою площ.
Кіровоградське відділення Українського геральдичного товариства представило на виставку власні здобутки: символіку населених пунктів області (герби, прапори), розробки відзнак Кіровоградської обласної ради тощо.
Майстри декоративно-прикладного мистецтва, чиї вишукані твори прикрашають інтер'єри музеїв, житлових та громадських будівель, також представили власні твори.

Окрема експозиція презентує творчі роботи студентської молоді — майбутніх архітекторів. Кіровоградський будівельний коледж надав дипломні та курсові роботи своїх студентів.

Кожен відвідувач виставки, незалежно від того, чи фахівець він у сфері містобудування та архітектури, чи просто мешканець нашого міста зможе по-новому поглянути на працю сучасних зодчих, фахівців у галузі геральдики та вексилології, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, які продовжують справу Якова Паученка - формувати художньо-естетичний образ рідного міста.

Виставка працює працює у відділі обслуговування користувачів та холі ІІІ поверху бібліотеки протягом місяця. Запрошуємо до перегляду.

Вхід – вільний.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

24 березня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відкрилася виставка «Сучасні послідовники зодчого Якова Паученка»  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua