[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Скажи пластику - ні


Фон

 

Скажи пластику - ні

 

24 травня 2016 року в рамках традиційного весняного «Бібліофестивалю на Великій Перспективній» Орхуський центр екологічної інформації провів екологічно-просвітницьку акцію “Скажи пластику - ні”.

 

Під час акції працівники центру запропонували мешканцям міста та гостям фестивалю взяти участь у безпрограшній інтерактивній вікторині “Еко-лото” про культуру поводження з пластиковими відходами. Питання вікторини містили відомості про шкідливий вплив використаного пластику на довкілля та здоров'я людей. За правильну відповідь учасники отримували солодку цукерку, за неправильну - кислу. Також всім бажаючим демонстрували способи складання сумок з тканини в стилі японського мистецтва фурошикі. А маленькі гості бібліофестивалю взяли участь у майстер-класі з розпису еко-торб. Від можливості особисто прикрашати еко-торби власними оригінальними малюнками малеча була в захваті.

 

До екологічно-просвітницької акції долучилися і кіровоградські майстрині декоративно-ужиткового мистецтва. Біля бібліотеки протягом дня працювала творча майстерня «Під виноградом», де розквітло розмаїття талантівдекоративно-ужиткового мистецтва. Майстриня Ірина Кудревич представила проект власної студії клаптарства - виставку альтернативної упаковки "Степові зірки". Виставка торб та косметичок, виконаних в техніці клаптикового шитва, - колективна робота учасників студії клаптарства “Клуб печворку Ірини Кудревич”. Торби з тканини - це красиво, яскраво, багатофункціонально, багаторазово та екологічно! Такі речі, виготовлені власноруч, можуть використовуватися як "авоськи" і навіть як вечірній аксесуар. Також майстрині провели майстер-клас з оздоблення еко-торб в техніці клаптикового шитва.

 

Ініціатива проведення еко-акції покликана донести до свідомості людей необхідність використання тільки екологічно безпечних пакувальних матеріалів.


Марина Григор’єва,
бібліотекар відділу документів
з екологічних, технічних
та природничих наук

 





Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Скажи пластику - ні
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054