[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон “Подих весни”  


Фон

Відкриття виставки Людмили Кривенко
«Подих весни»

Відкриття виставки Людмили Кривенко

Подих весни

9 квітня об 11.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття творчої виставки майстра клаптикового шитва (печворка) Людмили Кривенко Подих весни.

Це оригінальна виставка, на якій майстриня представить роботи, що виконані у техніках печворк, арт-квілт, клаптикове шитво. І звичайно ж - традиційна лялька-мотанка. Щедра на красу душа майстрині прагне передати навколишній світ у всіх найтонших відтінках. Іі творчість співзвучна з поезією, адже майстриня своїми роботами закликає до збереження внутрішньої краси та душевного багатства. Свої картини пані Людмила створює, використовуючи різнітканини, яким вона дарує нове життя. Для майстрині творчість це, насамперед, спосіб вилити душу, написати те, про що затишно думати. Її стихія політ фантазії, буйство фарб.

Запрошуємо всіх бажаючих, незалежно від віку та творчих уподобань, на радісне і весняне свято.

Захід відбудеться за адресою: м. Кіровоград, вул.В.Перспективна, 24 у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.


 

Біографія:

Людмила Кривенко вже понад сорок років живе в Кіровограді. За освітою вона філолог, закінчила факультет редагування друкованих видань Московського поліграфічного інституту.

Клаптиковим шитвом, печворком, арт-квілтом займається з 2007 року. В переважній більшості роботи Людмили Кривенко це авторські клаптикові картини: пейзажі, сюжетні панно, натюрморти, в яких вона вміло використовує аплікацію з тканин, крейзи, синель, барджело, клаптикову смальту та інші техніки шиття. Але головним для неї, як зізналася сама майстриня, важливо передати емоційний стан, настрій за допомогою кольору, тону, різноманітності фактур тканин.

Останні роки майстриня активно займається вивченням та виготовленням народної ляльки ляльки-мотанки, а також ручним ткацтвом.

Більша частина робіт Людмили Кривенко знаходиться в приватних колекціях в Україні та за кордоном. Її панно були представлені на багатьох фестивалях і виставках (в тому числі і персональних) у Володимирі (2009 р.), Санкт-Петербурзі, Гатчині (2010,2012гг), Москві (2010), Харкові (2009, 2011, 2013 рр.), Львові (2009 р.), Києві (2013, 2015 рр.), Авіньйоні, Франція (2011р.), Запоріжжя (2013р) , Божоле, Франція (2013), Верона (Італія 2015 рік), Одеса (2016 р.), кілька персональних виставок майстрині проходили в Кіровограді.

У квітні 2016 року ляльки мотанки майстрині будуть представлення на фестивалі ляльок у Франції (м.Орей)


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Подих весни”  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua