[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Театральні традиції в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського ”  


Фон

 

Театральні традиції в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського ”

 

Нещодавно відзначався Всесвітній День поезії. В обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського це свято пройшло зовсім по-особливому. Його сповнила атмосфера театру і літератури. На сцені відділу обслуговування користувачів учасники молодіжного театру Кіровоградського національного технічного університету відтворили найважливіші моменти ліричної п`єси Лесі Українки “Лісова пісня”. Художній керівник і режисер цього театрального гуртка - Алла Олександрівна Шевченко зуміла відшукати здібних студентів, розвинути в них таланти, і разом з ними майстерно відтворити дух чарівного світу драми-феєрії Поліської Мавки. Цю поетичну оповідь Леся Українка створила всього за якихось 10 - 12 днів, але в ній закладено стільки високої любові, поезії і краси, що вистачить на віки. Про це переконливо засвідчила й гра юних аматорів.

Цікаво, що в нашій бібліотеці традиція інсценізації драматичних творів, інших постановок зародилася дещо раніше. Гру професійних акторів Кіровоградського академічного музично-драматичного театру імені М.Л.Кропивницького спостерігали відвідувачі Шевченківських святкувань, коли на сцені оживали образи улюблених жінок поета.
Підкорили наших глядачів у свій час і сюжети із п`єс Лесі Українки, відтворені студентами Кіровоградського будівельного коледжу.

Традиція сценічного обрамлення літературно-музичних композицій у бібліотеці - це дещо незвичне віяння. Але воно відкриває шлях не лише для поглибленого розкриття творчих розвідок у царині осягнення художнього світу літераторів, а й для зародження і розвитку молодих талантів, для відкриття бібліотеки як креативного простору в театральному дійстві.

Незабаром, 27 березня світова спільнота відзначатиме Міжнародний день театру. Щиро вітаємо всіх із цим святом. Бажаємо миру, добра, зростання талантів, успіхів у творчих пошуках.

Наталія Чуприна, провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Театральні традиції в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського ”  
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua