[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Новий інтелектуальний квест


Фон

 

Новий інтелектуальний квест

 

15 вересня 2016 року в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся інтелектуальний квест «Бібліотекар. Нова команда». Фахівці-бібліотекарі обрали саме такий спосіб знайомства першокурсників з бібліотекою, щоб якомога цікавіше й креативніше презентувати інформаційні ресурси книгозбірні для студентів у тому форматі, який близький для сучасної молоді.

Задумка проведення квесту виникла давно, ще влітку бібліотека спільно з організаторами Оленою та Юрієм Козачинськими обговорили умови квесту: гра проводиться у приміщенні бібліотеки, завдання доведеться виконувати не лише у відділах обслуговування, але й відділі основного книгозберігання, який не є доступним для користувачів, бібліотечному кінозалі та ін. приміщеннях. Учасники самі реєструвалися на спеціальному сайті організаторів, на свою зареєстровану сторінку отримували завдання, вводили отримані коди і просувалися далі. Гра відбувалася в режимі он-лайн в зонах WI-FI. Гра була побудована рівнями і блоками, таким чином максимально розкриваючи всі інформаційні ресурси бібліотеки, ще невідомі першокурсникам.

До участі в грі зареєструвалися 19 команд майже всіх вищих та середніх спеціальних навчальних закладів міста, в кожній команді налічувалось від 5 до 8 учасників. Приходили як злагоджені компанійські спільноти, так і студенти, які лишень два тижні тому познайомилися. І за словами одного з викладачів – це була дійсно чудова гра, яка крім призів і подарунків дала значно більше – поєднала молодь, здружила студентів. Третє місце отримала команда навчального закладу «Сокіл», друге місце посіли студенти Державної Льотної академії України, а найкращими виявились таємнича команда «DarthVader». Усі отримали заохочувальні призи та читацькі квитки бібліотеки.

Це був абсолютно новий формат заходу, який коли-небудь проводився у бібліотеці. Завдяки тому, що завдання складали не-бібліотекарі, а проходили рівні зацікавлені молоді юнаки й дівчата, то це висвітлило книгозбірню зовсім іншою. Завдяки квесту, який був організований професійно і якісно, бібліотека отримала імідж інноваційного молодіжного майданчика, куди цікаво й комфортно приходити з друзями. Бібліотекарі відкривають для кожного жителя громади саме його бібліотеку – і для молоді це відбулося у форматі шаленого квесту.

Такий день першокурсника запам’яється надовго, проте нас невдовзі очікують багато свят і безліч цікавинок, які розкриють бібліотеку для кожного.

 

Світлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Новий інтелектуальний квест
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054