[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського провела заходи в рамках Європейського тижня проти расизму 


Фон

 

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського провела заходи в рамках Європейського тижня проти расизму

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського долучилася до заходів, які відбулися в країні в рамках Європейського тижня проти расизму, який ініціювала міжнародна мережа UNITED. Європейський тиждень дій проти расизму пройшов з 12 по 21 березня 2016 року, з гаслом "Сила в різноманітності".

Так, 15 березня у клубі розмовної англійської мови (що працює при відділі документів іноземними мовами) відбулася зустріч учасників клубу читання. Темою заняття стало читання уривків з американського роману Маргарет Мітчелл "Віднесені вітром". Події в романі розгортаються під час американської громадянської війни. Члени клубу читали про життя жителів Півдня і Півночі Америки, обговорювали ставлення до людей з різним кольором шкіри. Роман є яскравою ілюстрацією засудження расизму. 16 березня, також в клубі розмовної англійської мови волонтер Корпусу Миру США Пол Брансон разом зі своєю колегою Марією Інніс провели дискусію щодо історії расизму та разом з учасниками розмовного клубу дискутували чи є расизм в Україні. А зустріч англійського розмовного клубу 18 березня була присвячена расовій дискримінації у спорті. Члени клубу обговорювали причини цього явища, яке покарання є прийнятним для уболівальників,фанів і, власне, спортсменів за їхні расистські висловлювання і що можна зробити, щоб викорінити расизм зі спорту.

18 березня відбулася інформаційно-просвітницька акція для учнівської молоді. Учні СЗШ №6 отримали інформацію від бібліотекарів щодо расизму і дискримінації. Потім школярі взялися до виконання творчого завдання: разом створювали плакати із зображенням цього негативного явища і презентували однокласникам. Незважаючи на завдання висвітлити одне поняття - расизм - малюнки були різноманітні, що й підтверджує гасло тижня - "Сила в різноманітності". Також в рамках акції відбувся своєрідний флеш-моб, під час якого школярі за допомогою шпильок створили напис на тканині синього кольору білими стрічками: "Расизму - ні!". Акцію організували спільно працівники відділу документів з економічних, технічних і природничих наук та відділу обслуговування користувачів.

18 березня завершальним заходом в рамках Європейського тижня проти расизму стала теж вечірня зустріч учасників клубу розмовної мови, які зібралися, щоб довести: сила існує в розмаїтті, і що ми єдині проти расизму у всіх його формах.

Таким чином, участь в заходах взяли понад сотня небайдужих кіровоградців, які в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського отримали інформацію щодо подолання негативних явищ – дискримінації і расизму - в європейському суспільстві.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського провела заходи в рамках Європейського тижня проти расизму 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua