[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон День спеціаліста для вчителів музики у відділі мистецтв


Фон

 

День спеціаліста для вчителів музики у відділі мистецтв

 

Вже традиційно на осінніх канікулах працівники відділу мистецтв радо зустрічають викладачів дитячих музичних шкіл міста. Цього року для них було проведено День спеціаліста - великий перегляд нової літератури (надходження до бібліотеки 2015- 2016 років) та фахових періодичних видань. Особливу зацікавленість викликали нотні видання: репертуарні збірки, партитури, клавіри та фахові методичні видання. На сьогоднішній день ця література видається в невеликій кількості, та й самих видавництв нотної літератури в Україні небагато. Огляд нової літератури для наших гостей підготувала Іванцова Людмила Вікторівна. Педагоги мали можливість перереєструватися на наступний рік, підібрати репертуар для свого інструменту:твори для фортепіано, баяна, акордеона,скрипки та бандури, вокальні твори соло та хорові ансамблі.

Саме культурно-просвітницька функція бібліотеки полягає в тому, щоб допомогти педагогам максимально розкрити талант юних музикантів.

Сьогодні наші бібліотекарі не лише володіють мистецтвом спілкування, компетентні у різних галузях знань, тримають у пам’яті різноманітну інформацію, а й володіють сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями. Знання сучасних досягнень, психологічних і педагогічних методик і прийомів - це новий рівень нашого обслуговування.

Продовженням Дня спеціаліста став кіноперегляд, присвячений подіям Великої Вітчизняної війни. Саме 28 жовтня Україна відзначає одну з найбільш значущих дат в своїй історії - День визволення від фашистських загарбників. Завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова розповіла про бібліотечний проект "Голоси з війни" та презентувала світовий бестселер 2015 року Тімоті Снайдера «Кровавые земли: Европа между Гитлером и Сталиным». А ще учасники заходу переглянули документальний фільм " Віктор Астаф’єв. Веселий солдат" (Інша війна ) - це стрічка з рідкісним інтерв’ю, зробленним за два роки до смерті Астаф’єва. Переправа через Дніпро, звільнення українських сіл та інші моменти представлено у фільмі "не героїчно", а так, як це було насправді. Крім того присутні могли побачити унікальну виставку старих фотографій та солдатських листів з приватної колекції Юрія Тютюшкіна. Нам дуже важливо пам'ятати, що друга світова - це наша особиста історія, бо вона, так чи інакше, торкнулася кожної родини в Україні.

Дякуємо керівництву та викладачам дитячих музичних шкіл нашого міста за спілкування та небайдужість. Чекаємо на плідне продовження наших дружніх взаємин.

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв

 

Завантажити фото ви можете за цією адресою








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

День спеціаліста для вчителів музики у відділі мистецтв
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054