[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Нові краєзнавчі дослідження Олександрівського району 


Фон

 

Відбудеться засідання Краєзнавчих студій: “Нові краєзнавчі дослідження Олександрівського району”


24 березня о 13.30 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відбудеться засідання Краєзнавчих студій: “Нові краєзнавчі дослідження Олександрівського району”.

На засіданні директор Олександрівського районного краєзнавого музею Василь Білошапка розповість про нові дослідження з історії Олександрівського району.

Усе своє життя Василь Вікторович захоплюється історико-краєзнавчими пошуками, геральдикою, нумізматикою. Досліджував історію і природу Олександрівського району, поселення козацької доби і перебування Богдана Хмельницького в наших краях. Вивчає життя і діяльність Л. Мацієвича, М. Грабовського, І. Фундуклея, родини Раєвських. Багато років працює завідуючим фондами Олександрівського краєзнавчого музею. Василь Білошапка брав участь у підготовці «Книги скорботи» про жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Олександрівському районі, він – автор низки статей, нарисів, розвідок з питань краєзнавства, географії, геральдики у багатьох колективних збірниках та наукових виданнях, зокрема, «Стояв гетьман під Бірками», «Північна частина Олександрівського району у складі Київського воєводства», «Отаман П. Хмара – борець за волю України», «Новітні дослідження пам’яток козацької доби», тощо. За книгу «Олександрівка. Погляд крізь віки» у 2002 році Василь Вікторович став лауреатом кіровоградської обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова.

Василь Білошапка – член Українського геральдичного товариства, є автором і співавтором гербів і прапорів Олександрівського району, селища Олександрівки та сіл Антонівки, Бовтишки, Трилісів. У 2005 році він став лауреатом кіровоградської обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва ім. Я. Паученка в номінації «Геральдика і вексилологія». Найбільш успішним із проектів Василя Білошапки є підготовлені і видані у співавторстві з Борисом Кузиком «Олександрівка. Погляд крізь віки», «Олександрівський меридіан: люди, події, час», «У плині часу. Енциклопедія Олександрівщини», двотомник «Кіровоградщина: історія та сучасність центру України». Він є також членом Національної спілки краєзнавців України.

Запрошуємо долучитися до зустрічі краєзнавців, співробітників архівів, музеїв, викладачів, студентів та всіх бажаючих. Вхід вільний.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Нові краєзнавчі дослідження Олександрівського району 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua