[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка художньої кераміки «Теракота» у відділі мистецтв


Фон

 

Виставка художньої кераміки «Теракота» у відділі мистецтв

 

18 травня у відділі мистецтв відкрилася виставка художньої кераміки Лариси Кулініч та студентів художньо - графічного відділення мистецького факультету КДПУ ім. Володимира Винниченка „Теракота”. За відчуттями виставкові роботи – це перехід у дивовижний і непізнаний світ мистецтва гончаротворення. Подивитися і справді є на що. Це і декоративне панно, і композиції свічників, анімастична пластика та фігурний посуд, сувенірні фігурки тварин та навчальні роботи за темами «Біоніка» , «Комбінаторика» (дитячі конструктори). Частиною експозиції стала цвітнянська кераміка – сфера наукового інтересу пані Лариси. Тут можна роздивитися процес реконструкції цвітнянської макітри, з яких дрібних частинок вона збиралася.

Зі щирих слів підтримки й побажань успіху, висловлених на адресу керамістів, розпочала презентацію завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова. Привітати талановитого майстра й підтримати творчу молодь на виставку прийшли друзі та колеги, які були завжди поруч.
Як розповіла сама майстриня її, насамперед, надихають лаконічні народні форми, сама стилістика, адже українське гончарство увібрало в себе і зберегло прадавнє світобачення, образність мислення, своєрідну виразність форми.

Найголовніше, що наші керамісти гідно продовжують давні традиції українського гончарства. А ще пані Лариса зауважила, що в людей, які представляють традиційні культури, немає кризових періодів, адже з юних літ вони інтегруються в суспільство абсолютно органічно. Тож побажаємо нашим митцям: Кравченко В., Родигіній О., Виштикайло А., Гребенюк В., Ігнатьєвій І., Марачковському С., Рітовій А., Голоднюк., Мажарі А., Бурдієнко О., Дмитрієвій Н., Адеркас А., Ігнатьєвій І., Кухаренко Н., Геращенк Б., Месюрі А., Саражин А., Мелешко І. цікавих творчих знахідок і натхнення для здійснення всіх задумів і планів та запрошуємо на перегляд виставки художньої кераміки «Теракота» до відділу мистецтв.

Довідка

Кулініч Лариса Олександрівна (05.10. 1972)

Навчалася у РХСШ ім. Т.Г.Шевченка в м. Києві (закінчила у 1990р.), на художньо-графічному факультеті ХДПУ ім. Г.Сковороди в м. Харкові (закінчила у 1996р.), в аспірантурі НПУ ім. М.Драгоманова в м. Києві (закінчила у 2005р.). Старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету КДПУ ім. В.Винниченка. Член НСМНМУ, учасник обласних та всеукраїнських виставок (НСХУ та НСМНМУ) з 2006 року (Кіровоград, Одеса, Київ, Дніпропетровськ, Тернопіль). Дослідниця регіонального гончарства, автор виставки-проекту історичного гончарства «Цвітне. Гончарство», автор-упорядник альбому-каталогу «Цвітне. Гончарство» 2014.

 Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв

 

 

 

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка художньої кераміки «Теракота» у відділі мистецтв
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054