[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація літературно – художніх видань Миколи Тупчієнка


Фон

 

Презентація літературно – художніх видань Миколи Тупчієнка

 

У відділі мистецтв відбулась презентація трьох літературно – художніх видань талановитого археолога, етнографа, згодом – кандидата історичних наук Миколи Тупчієнка: «Непомітне джерело» (2013), «Дзеркало» (2014) , «За дверима» (2015). Всі три книги наповненні філософським змістом та прагненням осягнути розмаїття людського життя.

Як зауважив автор, важко сказати, звідки все береться. Мабуть, в основі всього лежить любов. Колись давно він написав велику віршовану казку, тоді це було продиктовано коханням до жінки. Потім довго мовчав. З роками з'явилась любов до Творця.

Якщо Бог подарував людині творчі здібності, їх не приховаєш. Рано чи пізно приходить час і людина береться викласти на папері своє світосприйняття, свій образ мислення. Так і з’являється потреба творити.

Саме так сталось і з Миколою Тупчієнком. А з часом неабиякий вплив на пробудження його поетичної творчості мала яскрава, неординарна, талановита особистість - поетеса, літературознавець, педагог Світлана Григорівна Барабаш.

Тож згодом в свої 49 років він почав писати. За словами автора, крім любові є ще одне почуття, яке його стимулює – це тяжіння до незвичайної поезії, яка бере витоки в мудрості Хайяма, Гафіза, Басьо, Шекспіра, Гете. Читаючи Ома?ра Хайя?ма, він дивувався, як можна такі глибокі думки вкласти в чотири рядки. Саме це спонукало шукати і свій стиль.


Переплітаючи в поетичних рядках християнські та суфійські джерела Микола Тупчієнко виступає то як містик - філософ, то як філософ – діалектик або розкривається, як лірик:

Метеликом лечу до світлого вогню
І, захопившись ірреальним блиском,
Що по раз підлітаю надто близько,
Й щоразу падаю на лінії вогню.

Пропонуємо і вам поринути у глибину написаного, і можливо саме з цього почнеться ваш новий шлях до осмислення життя та отримання нового духовного досвіду:

У всього є свій потаємний смисл,
Усе відбудеться, як має бути…
Даремні спроби обдурити Рок,
Коли Маестро компонує фуги.

 

Поезія всіх трьох збірок тонко поєднується з унікальним художнім оформленням талановитої кіровоградської художниці, дизайнера Наталії Корнілової .

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація літературно – художніх видань Миколи Тупчієнка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054