[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліотека розпочинає співпрацю з Кіровоградською установою виконання покарань


Фон

 

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського розпочинає співпрацю з Кіровоградською установою виконання покарань

 

 

Щосереди, кожного третього тижня місяця, співробітники бібліотеки планують відвідини особливої школи, школи Кіровоградської установи виконання покарань №14. Тут знаходяться неповнолітні в’язні. Вони є звичайними підлітками, які теж потребують уваги та інформації, спілкування та духовного розвитку. Тобто потребують комунікації. А найкращою комунікацією для сучасної молоді є кіно.

«Так до чого ж тут бібліотека?» - запитаєте Ви.

Бібліотека має величезний досвід спілкування з кіноаудиторіями, адже саме тут, у відділі мистецтв, понад 30 років працює кіноклуб «Екран», де фільми дивляться та обговорюють. Місце, де люди спілкуються. Саме цей досвід стане у нагоді при роботі з цією школою.

Ми плануємо показувати документальне та художнє кіно, українські фільми Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, та фільми, які викладено для вільного доступу.

Фільми, які ставлять питання, які пробуджують думку, викликають емоції.

Показ передбачає передмову (певне налаштування аудиторії на перегляд), спільний перегляд зі збереження атмосфери фільму та спілкування після перегляду. Це спілкування - завжди експромт, тому тут багато чого залежить від уміння фахівця вести дискусію. І саме в цьому бібліотекар має досвід!

Для першого перегляду ми обрали фільм Бреда Осборна «Вижити. Диво в Андах». Фільм 2010 року, де драматичні події авіакатастрофи розкривають сувору правду людської природи. Фільм вражає, спонукає до міркувань про головні табу та забобони суспільства.

Ми налаштовані позитивно.

Сподіваємось знайти розуміння.

 

 


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

ЗБібліотека розпочинає співпрацю з Кіровоградською установою виконання покарань
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2015 Webmaster: webmaster@library.kr.ua