[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Знаки доби і грані таланту 


Фон

 

Знаки доби і грані таланту

3 березня, у Всесвітній день письменника, відділ обслуговування користувачів обласної бібліотеки імені Д.І.Чижевського провів творчу зустріч із літераторами Кіровограда. Молоді письменники й поети Надія Гармазій, Василь Левицький, Ольга Мігель, Оксана Буянова, Інна Колеснік ділилися таємницями свого письма. Мова йшла про те, що саме сучасний читач звертається до тем і жанрових варіацій творчості молодих.

Лірика Надії Гармазій надзвичайно образна, метафорична, філософськи-медитативна, романтична. Її улюблене заняття - живопис, фотографія, танці, читання книг, написання віршів, літературознавство, вишивання, гра в шахи. Улюблена цитата Дені Декарта: “Я мислю, отже я існую”. Вона - член НСПУ, член Союзу обдарованої молоді. В її творчу лабораторію ввійшли збірки поезій “Готика”, “Приручення лиса”. Вірші Надії Сергіївни включені також у збірник “Тройзілля”. Сподіваємось, що незабаром вийде нова книга поезій “Фенікс із попелу”. Особливі почуття викликають вірші Надії Гармазій “Коли я відкриваю записник”, “Найщасливіша”, “Купальський зодчий”, “Коли вмирають поети” та ін.

Не менш захопила слухачів своєю поезією й Оксана Буянова - молода літераторка, яка, за словами Антоніни Корінь, - у “своїх творах старша за себе”. Вірші Оксана пише років з 11-ти, прозу – майже з 19-ти. Трохи займається літературною критикою й рецензіями. Хоче опанувати мистецтво перекладу. Любить життя, природу, гарну архітектуру. Прагне знайти себе і навчитись любити Бога і людей. У 2009 році вийшла збірка її поезій і новел “Мовчати про любов”. А проза Оксани настільки музична й чиста, що не продовжувати її писати було б, мабуть, великою помилкою.

Людина-стихія, письменниця-лавина - таке враження складається від спілкування з молодою літераторкою Ольгою Мігель. Її жанр - гостросюжетні пригоди, фантастика, містика. Вона - ексцентричний ескапіст із загостреним почуттям прекрасного. Сучасному читачеві вже відомі її твори: "Серые мотыльки. Дедлайн 14”, "Принц на белом кальмаре”, “Дьявольская работенка, или Мой Адский гарем!”, “ДР: Мой адский начальник!”, “Падшие пророки”, “Ведьмы в кедах, или Лесной песняр», «Багровый дневник», «50 оттенков пельменей (Осторожно, ПАРОДИЯ)», «Поцелуй из украденного прошлого», «Некромант и Черная бабочка. Зов забытых сновидений» та ін. Завдяки написаному роману «Сновида» Ольга стала дипломантом конкурсу “Коронація слова-2015” в номінації “Романи”.

Першою ж прозовою книгою Василя Левицького стала книга “МаксималISTи”. Але він пише і поезію, яка надзвичайно точно віддзеркалює злобу дня. Автор уміло плете інтригуючі сіті, в які потрапляє читач, і відпускає його лише тоді, коли читачеві треба побути самому, щоб осягти закладений у написане смисл. Художня деталь у творах Василя, інтелектуальні паралелі - предметне свідчення його обдарованості. Важливою сторінкою біографії молодого літератора є й те, що він має публікації у пресі, в колективних збірниках. Василь - активний член обласного літоб`єднання “Степ”, переможець Міжнародного літературного конкурсу “Гранослов” (2008).

Надзвичайно ніжною, жіночною і свіжо-молодою є лірика Інни Колеснік. Її твори ввійшли в антологію сучасної молодіжної кіровоградської поезії “Гра в поетів”. Вірші цієї поетеси мають чуттєву, глибоку природу. Віриться в те, що наш сучасник отримуватиме естетичну насолоду, торкаючись струн її поетичної арфи і в майбутньому.

Чудесною оздобою зустрічі став невеличкий концерт молодіжної рок-групи “Coffee Unlimited”. Українські пісні, виконані юними музикантами, створили елегійний, поетичний настрій.


Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Знаки доби і грані таланту 
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua