[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Літературний дискурс «Зорі над Україною...»»


Фон

 

Літературний дискурс «Зорі над Україною...»

 

3 листопада о 15.15 у відділі краєзнавства обласної універсальної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться літературний дискурс «Зорі над Україною...», присвячений 70-річчю нашого поета-земляка, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Дмитра Іванова. Захід проводить кандидат педагогічних наук, старший викладач Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Ірина Олександрівна Небеленчук.

Біографічна довідка
Дмитро Йосипович Іванов (народився 22 жовтня 1946, с. Тарасівка, Новгородківського р-ну, Кіровоградської обл.), український поет. Лауреат Шевченківської премії 2010. Член Національної спілки письменників України. Заслужений журналіст України, лауреат престижних літературних премій.

Перші вірші Дмитро надрукував у районній газеті. Служив у залізничному полку м. Чернігова і відвідував засідання обласної літературної студії при редакції газети «Деснянська правда». Справжній літературний успіх прийшов до нього в 1976 р. на Ірпінському семінарі молодих літераторів. Робітник теплиці з радгоспу імені Фрунзе Чернігівського району вразив присутніх новизною тематики і своєрідністю її художнього втілення. У журналі «Вітчизна» з післямовою Івана Драча з'являється широка добірка його творів. Це був переконливий дебют. А незабаром у видавництві «Молодь» побачила світ книга поезій Дмитра Іванова «Зерно і любов». Услід за нею у «Веселці» виходить збірка для дітей «Грай, сопілонько моя». Дмитро Іванов стає лауреатом обласної літературної премії імені Олекси Десняка. За книгу «Заповіти мого роду» його удостоєно Республіканської літературної премії ім. М. Островського. Добірки Дмитра Іванова з'являються на сторінках всесоюзної преси. Згодом вони увійшли до збірки «Красный корень», що побачила світ у московському видавництві «Молодая гвардия».

Дмитро Іванов бере активну участь у громадському житті. Він - учасник численних семінарів, декад, форумів, фестивалів літератури, які проводяться у країні і за рубежем. Невдовзі вийшли з друку його нові книги «Стремено» та «Маминих слів чорнобривці». За цей час він стає заслуженим журналістом України, лауреатом престижних літературних премій - державної імені Івана Нечуя-Левицького (1997) та міжнародної української імені Григорія Сковороди (2001). У 2014 Дмитро Йосипович видав книгу «Родинний вітер».








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Літературний дискурс «Зорі над Україною...»»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2016 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054