[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книги Василя Даценка «За те, що євреї»


Фон

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВАСИЛЯ ДАЦЕНКА «ЗА ТЕ, ЩО ЄВРЕЇ»

31 січня 2017 року о 17.00 у відділі обслуговування користувачів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбудеться презентація книги Василя Даценка «За те, що євреї».

Таку назву має добре ілюстрована й насичена маловідомим та невідомим широкому загалу документальним матеріалом книга історика-краєзнавця Василя Даценка, надрукована місцевим видавництвом «Імекс-ЛТД».

Книга «За те, що євреї…» складається з шести глав, що містять інформацію про Голокост на Кіровоградщині. Автор зробив прискіпливий аналіз витоків трагедії єврейської спільноти. Подано документальні свідчення та спогади про масове фізичне винищення «расових ворогів Рейху» так званими «майстрами смерті» з «айнзатцкоманд». Названо небайдужих і відважних жителів області, українців та представників інших національностей, які, не зважаючи на загрозу власному життю, допомагали та рятували євреїв від нацистів. Василь Даценко переконливо стверджує: «Треба встановлювати і зберігати імена закатованих, розстріляних, повішених та задушених, померлих від голоду, хвороб і непосильної праці в гітлерівських таборах смерті. …Усі ми повинні зробити все, щоб подібне ніколи не повторилося». Це по-справжньому грунтовне видання, яке, попри закономірне цитування значної кількості архівних матеріалів (у тому числі управління СБУ в Кіровоградській області) та різноманітної літератури й Інтернет-ресурсів, написане доступною мовою й призначене, насамперед, для школярів та студентів, котрі цікавляться минулим краю періоду Другої світової війни й будуватимуть Українську державу на засадах європейських цінностей.

Організатори: Олександр Ратушняк («Просвіта») та Юрій Митрофаненко (перший читач книги).

Модератор - Юрій Митрофаненко

Захід відбудеться у гуманітарному відділі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книги Василя Даценка «За те, що євреї»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054