[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Заходи у відділі мистецтв до Дня народження бібліотеки


Фон

 

Заходи у відділі мистецтв до Дня народження бібліотеки

15 лютого 2017 року обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського відзначила своє 118-річчя заснування. Для студентів машинобудівного коледжу бібліотекарі відділу мистецтв влаштували та провели низку цікавих та змістовних заходів.

Показали фільм про історію бібліотеки, презентували книгу Франсуази Барб – Галль «Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ століття». Ця книга покликана якнайясніше представити розвиток мистецтва від модернізму до сучасних течій. І щоб налаштувати студентів на захоплюючу бесіду, Світлана Ушакова запропонувала ознайомитися з творчістю сучасних художників і по-справжньому зрозуміти та полюбити мистецтво, яке, можливо, на перший погляд здається складним для розуміння. Для цього вона порадила забути про всі упередження та ярлики, відкинути непевність – і насолодитися картиною відомого художника Федора Лагно «Територія саду». Це стало справжнім відкриттям для молоді, адже вони зрозуміли, що автор дає можливість глядачу, насамперед прислухатися до своїх власних почуттів – зустрітися з ними, без свідків.

Оскільки наша бібліотека носить ім'я Дмитра Чижевського, а його улюбленим письменником був Микола Гоголь, пому продовженням програми стали «розваги» з Гоголем. Цікаво і жваво пройшла вікторина за творами великого письменника «Вій», «Тарас Бульба», «Старосве?тские поме?щики», завдяки яким студенти дізналися багато нового про геніального всесвітньо відомого письменника. Питання були побудовані так, що одразу викликали і цікавість, і дарували позитив. Логічним продовженням цієї програми став майстер – клас з конгревного тиснення з автографом письменника та фотосесія в образі самого Гоголя.

Всі, хто завітав до бібліотеки цього дня, не тільки гарно провели свій час, а й дізналися багато нового, цікавого та корисного.

О.Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Заходи у відділі мистецтв до Дня народження бібліотеки
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054