ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Сила духу й непохитна віра в життя»


Фон

 

«Сила духу й непохитна віра в життя»

 

З нагоди Міжнародного дня інвалідів, який світова спільнота відзначає 3 грудня, працівники відділу абонемента спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та Територіальним центром соціального обслуговування Подільського району м. Кропивницький провели тематичну зустріч «Сила духу й непохитна віра в життя», гостями якої стали користувачі бібліотеки з інвалідністю та містяни літнього віку.

З привітальним словом до присутніх звернулася бібліотекар відділу абонемента Ольга Нестеркова. Вона розповіла про історію відзначення Дня інваліда. Історія його виникнення починалася у 80-х роках минулого сторіччя, коли ООН оголосила 1983-1992 роки «десятиліттям інвалідів». У цей період проводилися заходи, спрямовані на поліпшення становища інвалідів і забезпечення їм рівних можливостей для подальшого життя в суспільстві. Створена програма дій була підписана 3 грудня 1992 року.

Пані Ольга також презентувала книги, в яких зображені долі людей з інвалідністю та сила їхнього духу, побажала всім присутнім мати гідне матеріальне забезпечення, піклування з боку держави та доброзичливе ставлення оточуючих. А святкову атмосферу присутнім створював улюблений усіма вокально-інструментальний ансамбль «Калинонька» під керівництвом Вадима Ярошенка. У виконанні хору звучали патріотичні, ліричні і жартівливі пісні.

Член літературного об’єднання «Парус», поет, співак, лікар і гіпнотизер Михайло Радкевич презентував присутнім власні вірші, виконав кілька пісень під гітару, зокрема «Уличный музыкант», «Игрок», «Цветные сны». Дуже сподобалися музичні композиції, виконані бардом, на такому досить рідкісному музичному інструменті, як губна гармошка. Особливо припала до душі музична композиція «Одинокий пастух».

Також на зустрічі свої вірші читали молода поетеса Світлана Ніколаєвська і підопічна Територіального центру соціального обслуговування Зінаїда Криниця.

На закінчення міні-концерту відбулася презентація виставки творчих робіт нашої давньої читачки з особливими потребами Наталії Погрібної «Магія бісеру». Вишиті бісером ікони та обплетені бісером великодні писанки не залишили байдужим жодного з присутніх. Пані Наталія особисто розповіла про свої роботи, а також про їх головне призначення – подарунки для рідних та друзів.

На завершення зустрічі до гостей звернулася Вікторія Дігтяр – завідуюча відділенням соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування Подільського району м. Кропивницький. Пані Вікторія побажала всім присутнім здоров’я, сили, наснаги та завжди гарного настрою.

Ольга Шпаченко,
бібліотекар відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Сила духу й непохитна віра в життя»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054