ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Дбаймо про довкілля разом!


Фон

 

Дбаймо про довкілля разом!

Орхуський центр екологічної інформації на
Бібліофестивалі – 2017

 

16 травня 2017 року в рамках проведення традиційного весняного «Бібліофестивалю на Великій Перспективній» Орхуський центр екологічної інформації провів еколого-просвітницьку акцію «Згуртуймося разом і відмовимося від поліетиленових пакетів».

У рамках акції працівники центру запропонували мешканцям міста та гостям бібліофестивалю взяти участь в екологічній інтерактивній вікторині, яка включала питання про шкідливий вплив пластику на довкілля та здоров’я людей. Виявилося, що наша молодь доволі обізнана у поводженні з використаним пластиком.

Також до акції увійшов і майстер-клас із розпису еко-торб. Активну участь в ньому взяли студенти Кропивницького коледжу харчування та торгівлі, старшокласники спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №14. Гості свята були в захваті від можливості прикрасити еко-торби власними оригінальними малюнками та отримати їх в якості подарунка.

Напевно, найпоширеніший вид паперу, який є в кожному будинку, – це газети, рекламні буклети, безкоштовні видання з корисними порадами. З них можна зробити дивовижні декоративні речі. Тож, для відвідувачів, кому до душі творчість і заняття рукоділлям, було запропоновано освоїти плетіння органайзера для канцтоварів з газетних трубочок. Такий вид творчості допомагає власноруч створювати чудові речі для зберігання всіляких дрібниць. А опанувавши основні принципи плетіння, можна заощаджувати на покупці різноманітних кошиків. Бажаючих ознайомитись з технікою паперопластики було багато, а всі, хто взяв участь у майстер-класі, висловлювали вдячність за отриманий досвід.

Також для всіх гостей заходу співробітники центру оформили просто неба книжкову виставку «Я і світ довкола мене», яка запрошувала у захоплюючу подорож райдужним світом довкілля.

Головна мета еколого-просвітницької акції – допомогти зрозуміти її учасникам, що всі ми разом несемо відповідальність за охорону нашого довкілля. Тож ніколи не забуваймо про те, що кожен із нас – невід’ємна частинка матінки-природи, адже гасло цьогорічної вуличної акції бібліофесту – «Ми одна сім‘я на планеті Земля».

Рєзнік Ірина,
бібліотекар відділу
документів з економічних,
технічних та природничих наук








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Дбаймо про довкілля разом!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054