ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Святкове бібліо-асорті до Всеукраїнського Дня бібліотек


Фон

 

Святкове бібліо-асорті до Всеукраїнського Дня бібліотек

 

26 вересня 2017 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського пройшли урочисті заходи, присвячені Всеукраїнському дню бібліотек, який відзначається 30 вересня. Кожного року бібліотекарі на День відкритих дверей готують інформаційні цікавинки, які б вразили громаду. Цьогорічне свято, як і завжди, перетворилося на бібліотечне асорті нових можливостей. Дивували відвідувачів презентацією широкого асортименту сучасної української художньої літератури на дисках «Читай українське! Слухай українською!», веб-презентацією загальновизнаних світових книжкових електронних он-лайн колекцій. Книга стала центром молодіжної просвітницької програми «Чому важливо читати: книги, бібліотеки, гаджети», відкритих переглядів «Для кмітливих і допитливих», «Скарбниці мудрості людської» та звісно бібліотечної скарбниці - у відділі рідкісних та цінних видань – «Її величність Книга».

Сучасні новітні інформаційні ресурси бібліотекарі представили під час урочистого відкриття українсько-німецького року мов. А дорослі і малеча мали можливість взяти участь у незвичайному майстер-класі з опанування традиційного японського мистецтва «Фурошики», із захопленням відвідувачі переглядали кращі зразки японської прози і поезії, мистецькі альбоми «Красою Японії народжені».

Кульмінацією свята стали відкриття творчих виставок: розпис на камені Юлії Волошиної «У світі кам’яних фантазій» (Орхуський центр екологічної інформації) і Всеукраїнської фотовиставки «Благодійність крізь призму об’єктива» (Всеукраїнський фотоконкурс, організований Українським форумом благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України). Виставки працюють протягом місяця, тож запрошуємо всіх охочих до перегляду. Вхід – вільний.

Цього дня активну участь у відзначенні бібліотечного свята взяли численні партнери бібліотеки: творчі об’єднання, клуби за інтересами, які представили свої дивовижні поробки хенд мейд. А в холі І поверху відбулася презентація виїзної пожежно-технічної виставки музею від ДСНС України в Кіровоградській області.

День бібліотек завершився мелодійним концертом групи працівників бібліотеки ім. Д. Чижевського, під час якого відвідувачі могли насолодитися кращими зразками української музики. А також щирою до відвертості презентацією книг юної поетеси Олени Левченко "Розділю кохання на молекули". Безмежно душевні і музика, і вірші стали родзинкою у смачному святковому бібліо-асорті.

Отже святкування Всеукраїнського Дня бібліотек пройшло позитивно, цікаво та інформативно.

Запрошуємо кропивничан та гостей міста до знайомства з творчими виставками, з новими українськими книгами, що сподобалися на загальнобібліотечному відкритому перегляді «Книжкові вітрила», до обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, 24.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Святкове бібліо-асорті до Всеукраїнського Дня бібліотек
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054