ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 26 вересня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відкривається всеукраїнська фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива»


Фон

 

26 ВЕРЕСНЯ В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМ. Д. ЧИЖЕВСЬКОГО ВІДКРИВАЄТЬСЯ
ВСЕУКРАЇНСЬКА ФОТОВИСТАВКА «БЛАГОДІЙНІСТЬ КРІЗЬ ПРИЗМУ ОБ’ЄКТИВА»

Увага, 26 вересня о 15.00 у холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться презентація фотовиставки «Благодійність крізь призму об’єктива».

Фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» - це найкращі 40 фотографій, обрані з понад 500 фоторобіт, які надійшли з усіх куточків України на VІІ Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність в об’єктиві». Фотоконкурс проходив з листопада 2016 р. по січень 2017 р. за ініціативи Українського форуму благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України.

Уперше за 7-річну історію у проекті взяли участь фотографи з різних країн світу. Зокрема, на конкурс надійшли роботи французьких, румунських, грецьких, індійських та ліванських фотохудожників.

Цього року найбільша увага фотохудожників була приділена майбутньому нашої країни – дітям, зокрема тим, хто постраждав від збройного конфлікту на Сході країни у спеціальній номінації «Діти, поранені війною».

Запрошуємо на презентацію та перегляд фотовиставки.

Вхід – вільний

Адреса: м. Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, 24.

 

Додаток.

Відкриваючи фотовиставку, Марина Порошенко зауважила, що проект «Благодійність в об'єктиві» можна сміливо назвати сучасним фотолітописом життя українського народу: «І хочеться вірити, що наступного року серед представлених робіт ми більше не побачимо кадрів війни, а будемо радіти прикладам відродження країни». Також дружина глави держави подякувала всім українцям за чуйність та підтримку, і наголосила, що «Україна – країна великої волі, гідності та братерства. Ми показали всьому світу, що разом можемо творити великі зміни», - підкреслила пані Порошенко.

До складу журі 2016 р. увійшли:

  • Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників;
  • Едуард Странадко, голова Національної спілки фотохудожників України;
  • Зузана Заланова, координатор Програми Волонтери ООН в Україні;
  • Іван Дехтяр, асистент Програми Волонтери ООН;
  • Андрій Чекановський, член президії Національної спілки фотохудожників України, голова київського фотоклубу «9х12»;
  • Олександр Харват, заслужений художник Міжнародної Організації Мистецтва, член журі і організатор міжнародних фотоконкурсів;
  • Людмила Стеценко, спеціаліст із корпоративної соціальної відповідальності lifecell;
  • Максим Ровінський, керівник департаменту зовнішніх комунікацій Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»
  • Еліна Згоденко, менеджер проектів Фонду родини Загорій;
  • Юлія Студинська, FCCA, Партнер, Аудиторські послуги, Група послуг банківським та фінансовим установам ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги»;
  • Світлана Колєснікова, голова правління фонду «Сприяння та розвитку».

Відкриття фотовиставки відбулося у лютому 2017 р. у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок». У лютому-березні 2017 р. «Благодійність в об’єктиві» експонується у національному інформаційному агентстві України «Укрінформ». У квітні фотовиставка, за традицією, вирушає у подорож Україною. За 6 років вона побувала на різноманітніх майданчиках: від Кабінету Міністрів та Верховної Ради – до музеїв, галерей, бізнес-центрів. Від Луцька – до Сімферополя, від Закарпаття до Луганщини – 21-у область відвідала виставка з 2011 р., згуртовуючи місцеву громаду навколо теми благодійності. У 2017 р. виставка побуває щонайменше в 10 містах України.

«За даними всеукраїнського опитування, що було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва на замовлення Українського форуму благодійників наприкінці грудня 2016 року, протягом цього року понад 14% українців долучилися до волонтерської діяльності, а 37% опитаних надали матеріальну допомогу для здійснення благодійних акцій та підтримки благодійних організацій. Позитивом 2016 року стало збільшення розміру благодійного пожертвування. Найбільша кількість опитаних (27%) зробили пожертву в розмірі від 100 до 300 грн. Як і в останні два роки пріоритетом для благодійних пожертв залишається підтримка армії, включаючи допомогу пораненим. Однак простежується чітка тенденція на зниження - 31% благодійників підтримали цей напрямок в 2016 році (39% - 2015 р., 77% - 2014 р.). Так само суттєво знизився показник допомоги переміщеним особам - з 7% в 2015 році до 4% в 2016 році. Відповідно зросли обсяги допомоги хворим і людям з інвалідністю (18%), дітям-сиротам (12%), людям в складних життєвих обставинах (10%). Сьогодні українці, як втім і весь світ, страждають найбільш жорстоким «імунодефіцитом» - кризою цінностей. Одна з найбільш значущих функцій, які сьогодні в період загальнопланетарного імунодефіциту виконують благодійні та волонтерські ініціативи - це формування суспільних цінностей. Любов до ближнього, готовність прийти на допомогу, пожертвувати власними матеріальними благами в ім'я інших - найбільш вища громадська і особистісна цінність. І наша фотовиставка є дієвим інструментом популяризації цих цінностей».

Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників

«Щороку благодійна фотовиставка занурює нас у реалії життя українців, їх буденні турботи, мрії та очікування.
Кожна світлина розповідає свою історію, за якими стоять люди: герої фронту, благодійники і філантропи, переселенці, вихованці сиротинців, численні організації і компанії, донори та усі українці, небайдужі до соціальних питань у суспільстві.
Оператор lifecell залишається незмінним партнером пересувної фотовиставки, оскільки ми розуміємо важливу місію мандрівки благодійних світлин містами України.
Ми віримо, що тисячі українців, які вже знають і відвідали чи тільки збираються відвідати фотовиставку, іншими очима дивитимуться на світ і у їх серцях неодмінно зросте відсоток добра і чуйності до оточуючих».

Людмила Стеценко, менеджер з корпоративної соціальної відповідальності lifecell

Восени 2017 р. фотоконкурс стартуватиме вже всьоме.

Більше інформації:

www.ufb.org.ua – Перший український портал про благодійність.

http://ufb.org.ua/photokonkurs – сайт Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність крізь призму об’єктива».

Лого партнерів: програма Волонтери ООН, Благодійний фонд родини Загорій, Фонд Ріната Ахметова, компанія EY в Україні, Міжнародний благодійний фонд «Життя з надлишком», Мистецький центр «Шоколадний будинок», Фонд «Сприяння та розвитку», компанія Amway, Печерська районна в міст Києві державна адміністрація, рекламне агентство «Яспис», портал «Громадський простір», «Дзеркало тижня» (ZN.UA), національне інформаційне агентство України «Укрінформ».








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

26 вересня в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відкривається всеукраїнська фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054