[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація каталогу робіт Григорія Гнатюка


Фон

 

Презентація каталогу робіт Григорія Гнатюка

 

Кажуть, що художники живуть вічно, бо залишають після себе слід, свої картини. У кожного свій шлях у велике мистецтво. Хтось одразу опиняється на видноті, інший іде складною дорогою, долаючи всілякі перепони, стверджуючи себе у мистецтві. Саме до таких і належав митець Григорій Гнатюк . Поєднавши свій талант із працелюбністю, він встиг зробити багато.

15 травня в бібліотеці імені Д.Чижевського у відділі мистецтв відбулась презентація каталогу заслуженого художника України «Григорій Гнатюк. Небелівські пасторалі. Живопис. Графіка». Переглянути електронну розширену версію каталогу можна на нашому веб-сайті http://library.kr.ua/elib/gnatuk/index.html.

Григорій Гнатюк – художник яскраво вираженого індивідуального стилю, він прагнув відтворити красу світу, до створення такої художньої реальності, яка пізнається і відкривається інтуїтивно, підпорядковується законам почуттів більш, ніж законам розуму. Художній світ полотен Г.Гнатюка заснований на умовності і символічності образного змісту, кожна картина ніби відтворює сновидіння, мрію або хиткі спогади.

В теплій, неофіційній атмосфері прозвучали слова визнання величезного внеску майстра в сучасне мистецтво України, теплі спогади про зустрічі з людиною, яка намагнічувала художній простір власним світобаченням.

На презентацію каталогу завітали: директор департаменту культури і туризму Валентина Григоріївна Животовська, голова спілки художників України Андрій Васильович Хворост, директор видавництва «Імекс-ЛТД» Тамара Сергіївна Самиляк, художник та автор проекту – Федор Федорович Лагно, художник Володимир Кондратійович Волохов, заступник голови Новоархангельської районної державної адміністрації Лариса Леонтіївна Поліщук, директор Новоархангельської районної бібліотеки Олена Григорївна Каплун, директор Новорхангельського краєзнавчого музею Юрій Миколайович Галкін та представники родини Гнатюків.

В ході презентації відбулося відкриття виставки робочих ескізів «Експериментальна лабораторія майстра» та фонотеки Григорія Гнатюка з улюбленою музикою художника.

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація каталогу робіт Григорія Гнатюка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054