ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Неймовірна країна льоду та полум`я з подружжям Юрія та Лариси Лебедєвих


Фон

 

Неймовірна країна льоду та полум`я
з подружжям Юрія та Лариси Лебедєвих

Країна води, країна баранів,
Країна вітрів, країна богів,
Тут вранці лежать тумани
Серед хмар і льодовиків.

(Левконоя )

Вже за доброю традицією у відділі мистецтв відбулась “Колоритна мандрівка: “Ісландія” з подружжям Юрія та Лариси Лебедєвих.

Що ми знали про цю далеку - далеку країну затяжних дощів, безмежного океану і надзвичайно прозорого повітря. Холодно, дуже дорого та ще вулкани, словом, нічого цікавого. Ой, як же ми помилялися!!! Подружжя протягом двох годин розвіювало наші стереотипи, зануривши нас у найзагадковішу країну світу, з якою немає залізничного сполучення і де, навіть поліцейські ходять без зброї.

Свою подорож мандрівники традиційно розпочали з карти пересування місцевістю.
Юрій і Лариса - мандрівники зі стажем, захоплювались якісними дорогами і квітучими пейзажами скупого північного ландшафту.
А потім за допомогою вислову «Якщо вам не подобається погода, зачекайте 15 хвилин і вона стане ще гіршою» пояснили, що сьогоднішній фотопоказ трохи відрізняється від звичного. І вся справа у постійних дощах, які заважали фотозйомкам. Тому всі світлини об’єднані в окремі групи: гори, птиці, гарячі джерела, озера, вулкани, гейзери…

Отже, ми віртуально потрапили у найтонше місце на землі, де вода нагрівається самою землею, ніби у якості компенсації за суворий клімат, та використовується не тільки для басейнів і ванн для купання, але й обігріває місцеві будинки, у місце з найсильнішими вітрами в Європі та найкрасивішими водоспадами. У країну з льодовиками та пляжами з чорного вулканічного піску (до речі вони входять до десятки найкращих пляжів світу), де виник найстаріший парламент і сформувалося з’єднання двох тектонічних плит, де є своя скеля Закону та парламентське озеро, кам’яний чоловічок, що проводить душі людей за межу, місце, де поруч живуть вогонь і лід.

Дійсно, таке враження, що це зовсім інша планета. Дякуємо нашим щирим і давнім друзям - подружжю Лебедєвих за неймовірні позитивні емоції. І, як сказала пані Лариса: «Якщо випадає нагода відвідати цей далекий край – нізащо не вагайтесь, ви згадуватиме цю подорож усе життя».

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Неймовірна країна льоду та полум`я з подружжям Юрія та Лариси Лебедєвих
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054