ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Завершився показ фільмів Фестивалю європейського кіно


Фон

 

Завершився показ фільмів Фестивалю європейського кіно

 

Фільмом-номінантом на премію «Золотий глобус» за найкращий фільм іноземною мовою - сатиричною комедією бельгійського режисера Жако ван Дормеля «Надновий Заповіт» 6 липня 2017 року завершився показ фільмів у рамках Фестивалю Європейського Кіно.

Непересічною подією для жителів нашого міста став показ фільмів у рамках цього проекту, який було реалізовано за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Української бібліотечної асоціації.

В рамках Фестивалю відбулося сім показів кращих фільмів останніх років, знятих в країнах ЄС, фільмів-подій: призерів Канського кінофестивалю, хітів європейського прокату, номінантів на премію «Оскар» за кращий неангломовний фільм.

Протягом двох тижнів фестиваль відвідали близько 500 людей різного віку. Поціновувачі європейського кіно мали можливість відкрити для себе світ арт-кіно - фільмів, які відрізняються від масового кіновиробництва тим, що вони найчастіше порушують як гострі соціальні аспекти, так і глибокі питання внутрішнього світу людини.

Найбільше відвідувачам сподобався формат показу фільмів під відкритим небом. Вони із захопленням переглядали одну з найбільш касових картин французького прокату – фільм-біографію Жака-Іва Кусто «Одіссея», режисера Жерома Салля. Фільм, знятий у 2016 році у Франції, є наймасштабнішим пригодницьким проектом сучасного французького кіно. Знімальні майданчики кінострічки були розташовані від Хорватії до Південної Африки та по всій Антарктиці.

Глядачі, котрі відвідували кінопокази, розповідали, що їх цікавить сучасне європейське кіно як одна з можливостей зрозуміти і долучитися до європейської культури.

Тетяна Чайковська,
бібліотекар І категорії
відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Завершився показ фільмів Фестивалю європейського кіно
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054