[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Книги, тренажери, комп’ютери: цікаво і з користю


Фон

 

Книги, тренажери, комп’ютери: цікаво і з користю

17 лютого 2017 року до відділу абонемента обласної універсальної бібліотеки ім. Д.Чижевського завітали вихованці спеціалізованого ДНЗ №46 «Краплинка». Зустріч відбулася в рамках роботи Спеціалізованого Майданчика «ІнтерСвіт» для людей з вадами зору та незрячих. Малеча ознайомилися з книгою «Лисичка і Журавель». Унікальність цього видання полягає в тому, що казку можна водночас читати і руками, і очима, адже вона надрукована шрифтом Брайля.

Під час заходу діти займалися вправами та іграми, що сприяють сенсорному розвитку слабозорих дошкільнят. Малечі подобаються тренажери «Форма кольору і побудови», «Форма побудови» та «Визначення предметів». Найулюбленішими комп'ютерними іграми дітей є «Розмальовки» та «Складанки». Різноманітність книг та іграшок в дитячому куточку розвивають у дітей пізнавальну активність та творчість. Робота дітей з вадами зору на моніторах-лупах сприяє покращенню зорового сприйняття. Кожному було цікаво самостійно обрати та переглянути книгу за монітором-лупою - апаратом, який дає можливість користувачам бібліотеки з вадами зору читати тексти у традиційній друкованій формі. Під час занять враховуються особливості захворювання очей кожної дитини.

На закінчення зустрічі маленькі гості розважалися у дитячому куточку, адже там так багато цікавого: книги та журнали для дітей, іграшки та ігри. Спеціальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 46 «Краплинка» для дітей з вадами зору постійно підтримує дружні стосунки з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського. Малеча цікаво і корисно провела свій час.

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Книги, тренажери, комп’ютери: цікаво і з користю
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054