ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Хай кожен знає, звідки починалося його коріння


Фон

 

Хай кожен знає, звідки починалося його коріння

у відділі мистецтв презентували книгу про родину

 

Кожна сім'я, кожна людина мають свої святині. Фото батьків у вишитому рушнику – це не просто данина традиції. Це перш за все пам'ять. Світлини рідних завжди розміщували у великій рамі, яка об’єднувала декілька поколінь сім'ї.

В рамках «Бібліофесивалю на Великій Перспективній – 2017» у відділі мистецтв відбулася презентація книги письменниці з Херсона «Мала енциклопедія великої родини».

Елеонора Орестівна Кузнєцова – з тих рідкісних особистостей, які мають незвичайне уміння – згуртовувати навколо себе людей, даруючи тепло своєї душі у повсякденних і благодійних справах.

Перша її книга про життя батька Ореста Васильовича Дворнікова – відомого лікаря-гуманіста, колишнього в'язня концтаборів, людину складної долі. Далі назбиралось дуже багато матеріалу і вона пише книгу «Мала енциклопедія великої родини». На титульному листі вказано «Том перший». А це означає, що літопис сім'ї можна продовжувати, як саме життя. Книга складається з окремих історій, розповідей про різні долі пов’язаних між собою.

Сама авторка порівнює книгу з клаптиковою ковдрою, не вишуканою, а затишною, м'якою, теплою, зігріваючою не одне покоління.

Долі родини пані Елеонори тісно переплелися з історією міста Кіровограда, у 1956-1959 рр. вона навчалась в Кіровоградському медичному училищі. На зустріч завітала Валентина Олександрівна Касімова завідуюча бібліотекою медичного коледжу імені Є. Й. Мухіна, яка запросила пані Елеонору на святкування 90-річчя славетного закладу, подарувавши книгу з історії коледжу.

Пишіть свої спогади, складайте свій родовід, адже справжня жива історія починається не від академічних видань, а від історії власного роду.

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Хай кожен знає, звідки починалося його коріння
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054