[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Колоритні мандрівки» до Туреччини


Фон

 

«Колоритні мандрівки» до Туреччини

 

Напевно, мрія кожної людини - побачити світ. Когось вабить дика природа, а хтось хоче побувати в галасливому мегаполісі з хмарочосами й мільйонами людей, комусь хочеться відкрити таємниці багатовікових замків та палаців, а хтось мріє про тепле сонце на морському узбережжі. Але для цього необов'язково далеко їхати, адже у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського відбуваються цікаві зустрічі з унікальними людьми, живе спілкування, сучасні цифрові технології і все це – “Колоритні мандрівки”.

21 квітня віртуальну мандрівку до Туреччини за особистими світлинами провели Юрій та Лариса Лебедєви. “Туреччина – перехрестя культур” під такою назвою і відбулась захоплива подорож до унікальної країни, що знаходиться на межі одразу двох континентів: на півдні Європи і південному заході Азії, та омивається одразу чотирма морями: Чорним (на півночі), Мармуровим (на північному заході), Егейським (на заході) та Середземним (на півдні). Кожна культура унікальна і містить у собі звичаї та традиції, відкривши які ми зможемо ближче пізнати інших людей.

Анталія, Ієрополіс, Троя, Стамбул, Анкара - цей ланцюжок можна довго продовжувати, адже пані Лариса за дві години переносила нас все в нові і нові міста. Пам’ятки культури та архітектури, традиції, фольклор, лікувальні термальні джерела та колоритна східна кухня – все це було у її розповіді.

Саме подружжя мандрівників відвідало цю країну тричі, зробивши велику кількість неймовірних фотографій. Видаються майже космічними світлини, створені в парку Гереме, де житлові приміщення врізані в скелі з вулканічних порід. А саме місто, розташоване в парку, дійсно виглядає як інопланетне. Також дуже вразили фотографії джерела мінеральних вод - Памуккале, де за легендами ванни приймала сама Клеопатра. Та ще багато-багато цікавого…

Дякуємо нашим мандрівникам за вечір, сповнений неймовірною енергетикою, та бажаємо відкривати нові горизонти і долати нові маршрути.

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Колоритні мандрівки» до Туреччини
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054