ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Українські мадонни»


Фон

 

«Українські мадонни»

Виставка з такою назвою розпочала роботу 1 липня у відділі мистецтв бібліотеки ім.Д. Чижевського.

Олександр Охапкін - талановитий сучасний український художник, народився 28 січня 1962 року в м. Житомир. Середню художню освіту отримав у Дніпропетровському художньому училищі, де навчався у 1978-1982 рр. Після закінчення училища два роки працював учителем у дитячій художній школі міста Олександрія. У 1984 році вступив на факультет живопису Київського державного художнього інституту (зараз Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури). Навчання в художньому інституті закінчив у серпні 1990 року, після чого повернувся до Олександрії вчителювати в місцевій художній школі.

Нині художник мешкає в Олександрії, працює викладачем в дитячій художній школі, виконує замовлення новозбудованих церков, для яких пише ікони та бере участь у розписі церковних інтер’єрів.

Олександр Охапкін працює у напрямку станкового малярства, випрацював свій стиль, “свою особисту мову зображення”, в якій поєднуються нові модерні та традиційні техніки стародавнього живопису. У своїх творах художник створив романтичний образ Української мадонни, в українському вбранні та з українськими символами і атрибутами побуту. На роботах майстра, як і в традиційному українському побуті, - багато квітів, трав, рясна калина та буйна пшениця - справжній рай на землі.

Працює Олександр також і в жанрах натюрморту, пейзажу, портрету. Його твори зберігаються у фондах Спілки художників України та приватних збірках Польщі, Італії, Німеччини, Франції, Америки, Канади та інших країн.

Запрошуємо до перегляду виставки, яка працює протягом місяця у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід - вільний.

Тетяна Філіпова,
головний бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Українські мадонни»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054