ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліотека – це не лише книги і журнали!


Фон

 

Бібліотека – це не лише книги і журнали!

 

Як Ви гадаєте, куди щосуботи йдуть бібліотекарі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського після закінчення робочого дня? Не напружуйтеся, бо не вгадаєте! Адже вони йдуть ПІД БІБЛІОТЕКУ, а точніше - на прибібліотечний майданчик, щоб зустрітися і поспілкуватися з містянами та гостями Кропивницького. Книги та періодичні видання, клаптики тканини, шахові фігури, СD-диски та видання шрифтом Брайля, дитячі іграшки на килимку - все це змішалося ніби в чарівному калейдоскопі. Люди поважного віку та молодь, люди з особливими потребами та діти, майстрині студії клаптарства Ірини Кудревич були учасниками «Бібліотечного надвечір’я» 17 червня 2017 року.

На майданчику головної бібліотеки області яскраво й весело. З усмішками та жартами читали, шили, грали в шахи, брали участь у вікторині «Літературний бутерброд», купували книги, бавилися іграшками, а ще учасники заходу побували на презентації виставки «Незвичайні книги». На виставці були представлені книги за рельєфно-крапковим шрифтом Брайля - твори К.Міхаліциної, О.Кротюк, К.Штанко, І.Франка, В.Рутківського, якими зацікавилися присутні. А ще їх приваблювали CD-диски з аудіозаписами романів Ю. Винничука, Ю.Андруховича, братів Капранових, С.Цвейга, Х. Муракамі, С. Шелдона, Е.М. Ремарка, П.Коельо… Ці видання найбільше користуються попитом у відвідувачів бібліотеки з вадами зору, отже метою виставки була популяризація книжкового фонду для слабозорих та незрячих людей.

Як практично читають книги шрифтом Брайля продемонструвала давня читачка бібліотеки Оксана Андрієнко. Швидко та впевнено Оксана руками читала уривки з творів М. Коцюбинського. А ще вона презентувала незвичайну книгу вишивок, яку принесла на захід. В цьому виданні розміщені зображення вишивок у вигляді малюнку та ті ж самі зображення - шрифтом Брайля. Для Оксани Андрієнко та інших незрячих жінок це дуже важливо, адже багато хто з них займається рукоділлям і подібні книги є для них незамінними помічницями.

Присутні також зацікавилися виставкою аудіокниг, які дають можливість, у т.ч. й незрячим людям, ознайомитися з художніми творами українських та зарубіжних авторів, що є у медіа-фонді відділу абонемента. В бібліотеці є диски із записами програмових творів Т.Шевченка, І.Франка, О.Кобилянської, О.Вишні, М. Гоголя, Ж.Б.Мольєра, Й.В.Гете, Е.А.По та інших авторів, твори яких вивчають учні й студенти.

Кропивничани та гості міста із задоволенням знайомилися з новинками сучасної української літератури, переглядали періодичні видання. Бажаючі мали змогу придбати нові книги місцевої книгарні, яку очолює Ольга Власова. Серед новинок були книги, які нещодавно презентувалися на «Книжковому арсеналі» у Києві. Це книги таких видавництв як «Видавництво Старого Лева», «Книжковий клуб», «КМ Букс», «Наш формат», «Віват» та інші. Найпершу книгу, яку придбали, було видання «Бійцівський клуб – 2» Чака Поланіка. І це не дивно, адже вона на сьогодні досить популярна серед молоді. Продовження «Бійцівського клубу» Чака Поланіка з ілюстраціями відомого художника Кемерона Стюарта - одна з найбільш очікуваних літературних подій. Повернення Тайлера Дьордена у новому графічному романі – справжня книжкова сенсація!

В рамках вуличної акції «Бібліотечне надвечір'я» відбулася презентація художніх книг - призерів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Особливу увагу читачів привернули такі твори українських авторів: «Адвокат із Личаківської» – Андрія Кокотюхи – відомого сучасного українського письменника, сценариста. Це перший з нового циклу ретродетективів. Цикл складається із 7 романів та охоплює період від 1908-го по 1918 рік. За цей час у Галичині, Австро-Угорській та Російській імперіях, а також у всьому світі стануться стрімкі й трагічні зміни, котрі накладуть певний відбиток на українську історію. Увагу жіночої аудиторії привернула книга Галини Вдовиченко «Купальниця». Це розповідь про звичайну дівчину з провінції Кароліну, її перші кроки в дорослому житті, про її пошуки власного призначення і врешті - зустріч з долею. Жваву зацікавленість викликала добірка свіжих періодичних видань, серед яких журнали «Дім, сад, город», «Лиза», «Личности», «Дніпро», «Міжнародний туризм», газета «Історія +».

А гра в шахи і шашки зацікавила любителів інтелектуальних ігор. Майстрині студії клаптарства Ірини Кудревич провели захопливі майстер-класи з шиття, створюючи дивовижні речі. І дорослі, і діти провели цей вечір цікаво і з користю.

Ви ще не знаєте, як провести літній суботній вечір? Приходьте до нас родинами, з друзями та знайомими, тут кожен знайде собі заняття для душі!

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліотека – це не лише книги і журнали!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054