[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Вітаємо нових членів НСПУ!


Фон

 

Вітаємо нових членів НСПУ!

 

3-го березня 2017 року Правлінням НСПУ схвалено прийом до Спілки Валентини Кондратенко-Процун та Наталії Бідненко.

Тож обласне відділення НСПУ поповнилося новими іменами. До когорти письменників-професіоналів долучилися наші землячки: Бідненко Наталія Іванівна та Кондратенко-Процун Валентина Фоківна.

Щиро вітаємо визнаних майстрів слова, зичимо їм здоров’я, творчої наснаги, написання нових цікавих творів і, звичайно, вдячних читачів!

Біографічні довідки

 

Наталія Іванівна Бідненко народилася 30 квітня 1949 року в м. Кіровоград. Закінчила Піщанобрідську середню школу. Навчалась в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування за спеціальністю «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти». Довгі роки працювала технологом на заводі, а з 1998 року – в Кіровоградському кооперативному коледжі економіки і права імені М.П.Сая – інженером лабораторії обчислювальної техніки, викладачем дисципліни «Безпека життєдіяльності».

Вірші почала писати у 2004 році, тобто у зрілому віці. У 2006 році її віршами зацікавився композитор Станіслав Тарадаєнко, і на сьогодні у репертуарі солістів Кіровоградської обласної філармонії є кілька пісень на вірші Н.Бідненко.

У липні 2010 року на Кримському міжнародному фестивалі молодих виконавців соліст обласної філармонії Ярослав Страшной отримав Гран-Прі фестивалю; серед трьох пісень, які він виконував на конкурсі, була і пісня С.Тарадаєнка на слова поетеси Н.Бідненко «Надія, віра і любов».

2 липня 2011 року у «Лісовій пісні» (с. Аникеєво, Кіровоградська обл.) відбувся Міжнародний фестиваль авторської пісні. Композитор і виконавець Валентин Могильний отримав диплом фестивалю за виконання пісень на вірші Наталії Бідненко.

Н. Бідненко - авторка збірок «Мелодия несбывшейся любви», «Ты был прекрасен, как Париж», «Казалось, все давно испито», «Инверсия любви», «Сумувало літо» та колективних поетичних збірок «Чотири долі» і «Созвездие Лиры».

З 2008 року Н. Бідненко - член Конгресу літераторів України і постійний автор альманахів «Літературна Кіровоградщина».

Збірка “І плаче росами земля. Хроніки АТО” вийшла у 2014 році. До збірки ввійшли твори кращих поетів міста Кіровограда і області, які відгукнулись словом на трагічні події в країні. Наталія Бідненко - одна з авторів книги та її упорядник.

Збірка поезій «Якби не ти..» - шоста книга поетеси, видана в Центрально-українському видавництві в 2016 році.

 

Валентина Фоківна Кондратенко-Процун народилася в с. Диминому Маловисківського району Кіровоградської області. Закінчила філологічний факультет Кіровоградського педінституту ім. О.С. Пушкіна. Вчителювала на Кіровоградщині. Поетеса, лауреат пісенних бардівських фестивалів «Пісні з КГЗКОРу», «Долинський листопад», керівник фольклорного гурту «Дивоцвіт» с. Олексіївки Добровеличківського району. Разом з композиторами Кіровоградщини написала чимало пісень, сама є виконавцем власних та народних пісень. Її захоплення: поезія, проза, пісня, режисура свят, ландшафтний дизайн, вишивання.

Автор семи власних та п`яти колективних поетичних збірок: «Цвіте мій терновий, запізнілий», «Золотої осені коралі» (2008), «Райські яблука у пелені» (2011), «Між радістю і плачем», «Доля на осінньому балу» (2004), «Любов – криниця», «Жнива Магдалини» (2015).

Член обласного літературного об’єднання «Степ», двох районних літературних об’єднань та літературно-мистецького клубу «Євшан», член Конгресу літераторів України.

Лауреат обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка (2016 р.)








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Вітаємо нових членів НСПУ!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054