[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч «Пам’ять живих», присвячена Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Фон

 

Зустріч «Пам’ять живих»,
присвячена Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

Минуло вже багато десятиліть з того пам’ятного 9 травня 1945 року... Тепер щороку в цей день відзначається День Перемоги. Війна принесла багато горя. Напевно, у кожній родині втратили дорогих людей, у багатьох з них навіть немає могили... Ніколи в людській пам’яті не потьмяніють і не згаснуть полум’яні роки війни, коли юнаки і дівчата разом із своїми батьками захистили матір-Вітчизну від фашистського поневолення.

Вогняні сорокові. Горе. Кров. Руїни. Та війна відкривала в людях і багато доброго та щирого. Усі намагалися допомогти один одному в складних обставинах. Людяність, доброта, милосердя – саме ці чесноти мали місце і на фронті, і в тилу.

Люди, які під час війни були маленькими дітьми, до наших днів пам’ятають страх і сльози, голод і холод, поневіряння і втрати, які їм довелося пережити. «Діти війни» – так їх зараз називають.

11 травня 2017 року у відділі абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася тематична зустріч «Пам’ять живих», присвячена Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід проводився для дітей війни спільно з організаціями-партнерами бібліотеки: Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Подільського району міста Кропивницького та обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Під час зустрічі бібліотекарі відкрили гостям нові сторінки з історії Другої світової війни на території України, розповіли про неоціненний внесок українського народу в Перемогу. Присутні разом згадували про цукерки-подушечки, продуктові картки, дитячі іграшки та ділилися спогадами про ті буремні роки.

Бібліотекар відділу абонемента Ольга Нестеркова презентувала запрошеним книжкову виставку «Подвиг живе вічно», родзинками якої стали видання про Кіровоградщину в роки війни – книги Василя Даценка, Івана Петренка, Костянтина Врадія, Володимира Шурапова…

Святкову атмосферу створювали пісні воєнних та повоєнних років, які під баян співали гості бібліотеки.

На закінчення заходу всі запрошені отримали солодкі подарунки.

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч «Пам’ять живих», присвячена Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054