ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Акція «Прийди-спробуй-відчуй!»


Фон

 

Акція «Прийди-спробуй-відчуй!»

13 листопада 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї - відомий педагог, який заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для незрячих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я саме ця дата відзначається як Міжнародний день сліпих.

13 листопада 2017 року у відділі абонемента з нагоди Міжнародного дня сліпих в рамках роботи Спеціалізованого Майданчика «ІнтерСвіт» для людей з вадами зору та незрячих протягом дня проходитиме акція «Прийди-спробуй-відчуй!»

Мета акції – привернення уваги громадськості до проблем громадян з вадами зору та виховання толерантного ставлення до них.

Широко відома думка про те, що інваліди по зору не роблять нічого в побуті: не готують кулінарні блюда, не здійснюють покупок, не пришивають гудзиків тощо. Розвінчати ці міфи допоможе Оксана Андрієнко - наша давня користувачка з вадами зору та активна учасниця бібліотечних заходів. З 16:00 до 17:00 кожен учасник акції на власні очі зможе побачити, що і як може робити незряча людина в побуті. Також протягом дня усі бажаючі зможуть відчути те, що відчуває людина з вадами зору, коли виконує певну роботу. Усім, хто завітає до бібліотеки з 10:00 до 18:00, ми запропонуємо НАОСЛІП:

  • спробувати пришити ґудзика;
  • скласти тренажер – пірамідку;
  • розібрати суміш (відокремити кукурудзу, квасолю, пшеницю);
  • розкласти за розміром монети.

Отже, прийдіть-спробуйте-відчуйте!

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента
ОУНБ ім.Д.Чижевського








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Акція «Прийди-спробуй-відчуй!»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054