[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відкриття виставки "Мальований рай"


Фон

 

Відкриття виставки
"Мальований рай"

 

Сьогодні, 7 квітня - третя зустріч весни (після Стрітення і Сорока Мучеників). Вважається, що весна в цей день остаточно поборола зиму та Бог благословив землю.

У відділі мистецтв обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського саме на Благовіщення відкрилась виставка декоративного розпису "Мальований рай" студентів мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка та Лариси Гарбузенко, викладача кафедри образотворчого мистецтва і дизайну.

Теплими, щирими словами вітали пані Ларису та її студентів колеги - Стрітьєвич Тетяна, Кириченко Олена, майстри декоративного мистецтва - Добровольська Валентина, Кудревич Ірина, Кривенко Людмила.

Виставка містить 36 робіт, різних за розміром, виконаних на оргаліті чи полотні акриловими фарбами. Презентовані роботи – це ескізи до інтер’єрних розписів. Кожна представлена робота - самобутня. Основним мотивом виставки є зображення Вазону, як стилізованого дерева життя і виступає своєрідним містком поміж землею і небом, віссю світу, сферами людей і богів, матерією і духом. Це зображення зустрічається у різних видах декоративно-ужиткового мистецтва, але особливо яскраво виглядає у декоративному розписі.

Під час відкриття виставки студентки мистецького факультету С. Кравченко, Д. Балах, О. Затуливітер, О. Заремська, О. Заїкіна, А. Ільченко, І. Добриніна, А. Прокушкіна, А. Русіна, Ю. Кошарова під керівництвом майстра декоративного розпису, доцента кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Лариси Гарбузенко провели практичне заняття з декоративного розпису печі. Учні загальноосвітньої школи с. Карлівка з великим задоволенням взяли участь у майстер – класі та вдячно сприйняли практичні поради молодих майстринь мистецького факультету.

У організаторів виставки, кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ЦДПУ і відділу мистецтв ОУНБ ім.Д.І.Чижевського – дві цілі. Перша – показати, як і чому вчать у педагогічному університеті на спеціальності "Образотворче мистецтво", друга – звернутися до історії українського народу, його традицій, звичаїв, до того, як власними руками створити рай навколо себе.

Запрошуємо на перегляд виставки, щоб надихнутися на власні пошуки розкриття через знаки і символи одвічної таїни української душі, створити навколо себе свій МАЛЬОВАНИЙ РАЙ.

Світлана Ушакова,
завідуюча відділом мистецтв

Фото з заходу

 

Завантажити фото ви можете за цією адресою








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відкриття виставки "Мальований рай"
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054