ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Моя родина без насильства


Фон

 

Моя родина без насильства

 

З метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем з подолання насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства над дітьми та підлітками, підтримуючи акцію “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня), ініційовану Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року, в рамках проекту «Сприяння відбудові та сталому розв`язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», запровадженого Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування Європейського Союзу», відділ обслуговування користувачів обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського провів для учнів 7 класу НВК "Кіровоградського колегіуму" комплексний інтерактивний захід «Моя родина без насильства».

В ході заходу була презентована одноіменна фотовиставка, надана департаментом соціального захисту населення ОДА в рамках проекту «Моє щастя – моя родина».

На зустріч із школярами були запрошені представники патрульної поліції м. Кропивницького, які розповіли дітям про актуальність проблеми подолання насильства, види насильства, як не стати жертвою, як себе поводити в ситуаціях, пов’язаних з цією проблемою, коли і до кого в таких випадках звертатися.

Учасникам заходу було запропоновано перегляд мультиплікаційної стрічки «Man», в якій розкриваються причини насильства та їх наслідки. Під час обговорення школярі активно висловлювали своє бачення і ставлення до цього питання. Вони прийшли до висновку, що вирішення проблеми насильства неможливе без змін у мисленні та поведінці людей.

Фахівці правоохоронних органів деталізували індивідуальні права дітей на повний розвиток можливостей в умовах, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань, які визначені Конвенцією ООН з прав дитини.

Перегляд і обговорення сюжету про права дитини підтвердили думку молоді, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини, а отже, згідно з принципами, визнання власної гідності, рівних і невід'ємних прав усіх членів суспільства є основою забезпечення свободи та справедливості.

Світлана Волкова,
бібліотекар відділу
обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Моя родина без насильства
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054