ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Кароль Шимановський – від Тимошівки до Лозанни»: виставка архівних документів та фотоматеріалів


Фон

 

«Кароль Шимановський – від Тимошівки до Лозанни»:
виставка архівних документів та фотоматеріалів

10 жовтня о 17.00 у відділі мистецтв буде представлено виставку «Кароль Шимановський – від Тимошівки до Лозанни», що проводиться в рамках фестивалю «Осінь з музикою Кароля Шимановського (XV Музичний фестиваль імені Кароля Шимановського на малій батьківщині композитора: Тимошівка, Кам’янка, Кропивницький, Київ). Сам фестиваль присвячений 135-й річниці від дня народження та 80-й річниці смерті композитора.

Виставка «Кароль Шимановський – від Тимошівки до Лозанни» створена Бібліотекою Варшавського Університету, автор Ельжбєта Ясіньська-Єндрош, за матеріалами архівів польських композиторів Відділу музичних зібрань.

Експозиція знайомить глядачів з образом найвідомішого після Шопена польського композитора і вже об’їхала багато міст Польщі та Західної Європи.

Захід буде проведено за ініціативи Музею музичної культури у Кропивницькому імені Кароля Шимановського (директор Полячок О. І.)

Довідка:

Життя та творчість Кароля Шимановського пов'язані з Україною. До 1917 року кожного літа він жив у Тимошівці, взимку 1914 –1917 – у Києві. 1915 р. виступав у Києві й Умані з концертами, кошти від яких передав у фонд жертв Першої світової війни.

1917-1919 жив у Єлисаветграді.

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід - вільний. Виставка працюватиме протягом місяця.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Кароль Шимановський – від Тимошівки до Лозанни»: виставка архівних документів та фотоматеріалів
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054